Bijgewerkt: 24 juli 2024

Lodewijk Asscher is waarnemend burgemeester van Amsterdam

Nieuws -> Amsterdam

Bron: Gemeente Amsterdam
19-03-2010

Vanmorgen, vrijdag 19 maart 2010 is Lodewijk Asscher door de waarnemend commissaris van de Koningin in de provincie Noord-Holland, Elisabeth Post beëdigd, als waarnemend burgemeester van Amsterdam. Asscher is op dit moment loco-burgemeester. De waarnemend burgemeester blijft aan tot er een nieuwe burgemeester is benoemd. Deze procedure is in handen van de Commissaris van de Koningin.


De waarnemend burgemeester neemt alle portefeuilles over van de burgemeester en heeft dezelfde verantwoordelijkheden en bevoegdheden. Asscher treedt per direct terug als wethouder. In het College van Burgemeester en Wethouders op dinsdag 23 maart 2010 gaat de functie van waarnemend burgemeester Asscher formeel in en zal er gesproken worden over de gevolgen voor de portefeuilleverdeling.

asscher  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2008)

Lodewijk Asscher werd waarnemend burgemeester van Amsterdam benoemd. Hier op een archiefbeeld uit 2008


Asscher (1974) zat van 2002 tot 2006 voor de Partij van de Arbeid in de gemeenteraad van Amsterdam. Vanaf 20 april 2006 is Asscher wethouder van Financiën, Onderwijs en Jeugdzaken en tevens loco-burgemeester van Amsterdam.

Lodewijk Asscher: “Ik ben blij met het vertrouwen dat in mij gesteld is met de beëdiging tot waarnemend burgemeester. Net als bij het loco-burgemeesterschap zal ik mijn best uiterste doen in het belang van de stad.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.