Bijgewerkt: 28 september 2021

Lokaal klimaatbeleid, we kunnen niet zonder!

Nieuws -> Provincie

Bron: Gemeente Amstelveen
25-10-2010

Drie Noord-Hollandse gemeenten onderscheiden met duurzaamheidaward

Op 20 oktober 2010 is het congres 'Lokaal klimaatbeleid, we kunnen niet zonder!' gehouden in het gemeentehuis Bannehof te Zaandijk. Tijdens deze bijeenkomst zijn de gemeenten Koggenland, Amstelveen en Amsterdam stadsdeel Westpoort door gedeputeerde Bart Heller in de (duurzame) schijnwerpers gezet, vanwege hun grote inspanningen op het gebied van klimaatbeleid.

Deze ‘duurzaamheidawards’ zijn wisseltrofeeën die elk jaar worden uitgereikt aan drie gemeenten, die extra zorg aan klimaatbeleid geven en daar ook duidelijke resultaten van laten zien.

Waar staat de award voor?

De drie verschillende titels die op de awards gegraveerd staan, geven aan waar de genomineerde gemeenten voor beloond worden. Elke gemeente in Noord-Holland die extra inspanningen levert op duurzaamheidgebied kan in aanmerking komen voor deze prijs.

‘Grootste inspanning van de gemeente’

De award met deze titel is uitgereikt aan Koggenland. Deze gemeente heeft zich het afgelopen jaar zeer betrokken getoond op het gebied van duurzaamheid. Projecten als Distriport en Tuindersweijde zijn daar goede voorbeelden van. Distriport is zelfs een van de 13 excellente gebieden in het kader van het Lenteakkoord.

‘Beste resultaat in de gemeente’

Amsterdam stadsdeel Westpoort is met deze trofee naar huis gegaan. Goed gebruik maken van de condities die er al zijn, zoals ruimte, blijkt een slimme zet te zijn. Windenergie, WKO (warmte/koudeopslag) en biomassa in combinatie met een relatief laag aantal inwoners, levert flinke besparingen op voor Westpoort.

Foto Amstelveen
(Foto Provincie NH - 2010)

Wethouder Jan-Willem Groot (l) krijgt de award overhandigd van gedeputeerde Bart Heller


‘Beste resultaat in de gebouwde omgeving’
Deze titel heeft Amstelveen in de wacht gesleept door het zelfstandig en regionaal opzetten en uitvoeren van klimaatbeleid. De door Amstelveen georganiseerde klimaattop en de daar vastgelegde ambities zijn daar goede voorbeelden van. Dat zijn ook de met WKO uitgevoerde kantoren van KPMG en Zwitserleven en de nieuwbouwwoningen van Westwijk. De renovaties in de Max Havelaarlaan, waar 42 woningen zijn uitgevoerd met zonneboilers, zijn eveneens mooie duurzaamheidprojecten. Voor meer informatie kunt u terecht op www.co2-servicepunt.nl


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.