Bijgewerkt: 17 januari 2022

Lokale omroepen Amstelland en Meerlanden gaan beter samenwerken

Nieuws -> Informatief

Bron: Pieter Monkelbaan
04-07-2016

Contacten waren er al, maar van meer samenwerking tussen lokale omroepen wordt iedereen beter. Dat is het gevoel van de vijf lokale omroepen in Amstelland en Meerlanden en daar maakten ze meteen afspraken over. Het medialandschap is al jaren sterk in beweging, en dat zal nog wel even zo blijven. Daarom deed de organisatie voor lokale omroepen (Olon) een oproep aan haar leden om te fuseren. Groter worden, en zo sterker. Dat lijkt de omroepen uit Amstelveen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, Aalsmeer en Uithoorn geen goede weg.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Pieter Monkelbaan voorzitter van de Stichting RTV-Amstelveen


“Je steekt al snel veel energie in een fusie tussen organisaties, en ondertussen verlies je vrijwilligers en je publiek.” De lokale omroepen vinden het belangrijk zich te kunnen blijven richten op hun eigen gemeenschap, de wijken en dorpen, de activiteiten daar, het gemeentebestuur, de lokale ondernemers. “Samengaan nee, samenwerken ja.” was de conclusie van de besturen die onlangs bijeenkwamen. Leren van elkaar, meelopen en opleiden. Programma’s delen die ook buiten het eigen uitzendgebied interessant zijn.

Nieuws van elkaar delen, bijvoorbeeld Schiphol-nieuws en ontwikkelingen, want de omroepen liggen allemaal rond Schiphol. “Er zit veel kwaliteit in de lokale omroepen van Amstelland en Meerlanden, ieder op een ander onderdeel. Als we die kwaliteit meer gaan delen, worden we allemaal beter.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.