Bijgewerkt: 28 september 2021

Loket voor projecten landelijk gebied Amstel, Gooi en Vechtstreek

Nieuws -> Provincie

Bron: Provincie Noord-Holland
07-04-2008

De provincie Noord-Holland heeft sinds kort een speciaal loket geopend in de Amstel, Gooi en Vechtstreek voor projecten in het landelijk gebied van de regio. Op 9 april wordt het loket op ludieke wijze officieel geopend.

Het loket is gevestigd in het Muizenfort in Muiden. Overheden, organisaties, bedrijven en particulieren kunnen op afspraak bij het loket terecht met al hun vragen over de subsidieregeling  ‘Investeringsbudget Landelijk Gebied (ILG).

Schiphol info Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Een echte landelijk gebied in Amstelveen is de BovenkerkerpolderHet ILG bundelt ruim 40 subsidieregelingen van Rijk en provincie voor natuur, recreatie, landbouw, bodem en milieu. Doel is om versnippering tegen te gaan en de leefbaarheid in het landelijk gebied te versterken en behouden. Op meerdere plekken in Noord-Holland zijn speciale ILG-loketten geopend. Een afspraak maken voor het loket in Muiden kan via 023 514 3928.

Feestelijke opening

Iedereen die meer wil weten over het Investeringsbudget Landelijk Gebied is van harte welkom bij de feestelijke opening op 9 april 2008 (09.30 uur – 13.00 uur) in het Muizenfort. Bezoekers krijgen uitleg over de subsidieregeling en de indieningtermijnen. Ook kunnen zij intekenen op lijsten om op een van de volgende dagen hun eventuele aanvraag door te spreken met specialisten: 15, 16 en 17 april en 6, 13 en 20 mei.

Projecten

Dit jaar stelde de provincie vanuit het ILG onder andere geld beschikbaar voor de planvorming van de sanering van een oude vuilstort en de aanleg van recreatieve voorzieningen in het gebied ’t Groene Woud in Wijdemeren en de uitbreiding van het Diemerbos met 63 hectare. De projecten die in aanmerking kunnen komen voor subsidie zijn zeer divers.

Ze variëren van de aanleg van recreatieve voorzieningen tot projecten in het kader van verbrede landbouw en natuurbeheer. Jaarlijks kunnen er projecten worden ingediend. De sluitingstermijn is voor het indienen van projecten bij het ILG Bureau AGV 1 juni 2008. Zie voor meer informatie http://www.noord-holland.nl/projecten/ilg/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.