Bijgewerkt: 24 maart 2023

Luchthaven Schiphol viert vakantiedrukte

Nieuws -> Schiphol

Bron: Amsterdam Airport Schiphol
28-04-2011

Schiphol adviseert reizigers op tijd te komen

Amsterdam Airport Schiphol zet 'Welcome Teams' in om tijdens de drukke meivakantie reizigers welkom te heten, de weg te wijzen en vragen te beantwoorden. Daarnaast informeren deze teams passagiers over bezienswaardigheden en horecagelegenheden en delen kofferlabels uit.

Drukke dagen

Naar verwachting vertrekken dit weekend ruim 161.000 passagiers (vrijdag, zaterdag, zondag) vanaf Schiphol. De drukte in verband met de meivakantie begon afgelopen weekend al met ruim 131.000 vertrekkende passagiers (vrijdag, zaterdag, zondag). In het totaal reizen dit weekend zo'n 410.000 passagiers (overstappend, aankomend en vertrekkend) via Schiphol.

Schiphol Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2005)

De vertrekhal op Schiphol


Verrassend entertainment van De Wereldreizigers en Vonder & Bloom

Om het vakantiegevoel voor de passagier al op de luchthaven te laten beginnen, worden vandaag, zaterdag en zondag in de vertrekhallen optredens verzorgd door 'De Wereldreizigers' en het duo Vonder & Bloom. De enthousiaste wereldreizigers zijn zo divers en kleurrijk als de wereld zelf en verrassen passagiers met een spetterend optreden.

Vonder & Bloom is een Amsterdams singer-songwriter duo bestaande uit Nina Ebbenhout (zang, piano) en Caroline Ouwendijk (zang, gitaar). Het duo was eerder te zien op Schiphol met hun spectaculaire 'Come on home international world tour!'

Nijntje

Gedurende de meivakantie zijn er speciaal voor de kleinste passagiers Nijntje-activiteiten achter de paspoortcontrole. Onder begeleiding van een hostess kunnen de kleinste reizigers het Nijntje memoryspel spelen, kleuren en zich verkleden in een kostuum van Nijntje.

Reisadvies

Schiphol adviseert reizigers in de meivakantie op tijd naar Schiphol te komen. Passagiers kunnen hun reis- en inchecktijd beperken door thuis via internet in te checken of gebruik te maken van de talrijke self-service check-in desks op de luchthaven.

Laagste Prijs Garantie

Naast de gebruikelijke Special Offers, de 100 maandelijkse aanbiedingen met kortingen oplopend tot 35% ten opzichte van lokale prijzen, biedt Schiphol op veel producten een Laagste Prijs Garantie. Dat wil zeggen dat deze artikelen nergens anders goedkoper zijn dan op Schiphol. Meer informatie is te vinden op www.schiphol.nl/lpg. Ook kunnen passagiers op Schiphol gebruik maken een Home Delivery Service vanuit Lounge 1. Drank- en chocolade aankopen in de Liquor & Tobacco Store worden met DHL thuisbezorgd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.