Bijgewerkt: 29 maart 2024

Luchtvaartmaatschappij easyJet heeft vijf nieuwe zomerbestemmingen

Nieuws -> Informatief

Bron: Coebergh Communicatie
24-11-2015

easyJet breidt haar Europese netwerk verder uit met vijf nieuwe zomerbestemmingen. De luchtvaartmaatschappij kondigde onlangs al aan vanaf Schiphol naar Napels te gaan vliegen en voegt daar nu Málaga, Catania, Marseille, Palma de Mallorca en Rhodos aan toe. Passagiers kunnen vanaf 24 november 2015 tickets boeken om vanaf mei/juni 2016 naar deze bestemmingen te vliegen. Het is het tweede jaar, dat Nederlands meest oranje luchtvaartmaatschappij vanaf een eigen basis op Schiphol een breed netwerk met optimale vluchtschema's aanbiedt.

Foto Amstelveen




William Vet, commercieel manager easyJet Nederland: "Deze nieuwe bestemmingen zijn een geweldige toevoeging aan ons bestaande zomerschema. Doordat wij continu uitbreiden op Schiphol, kunnen we alle verschillende soorten passagiers, van zakelijke reizigers tot vakantiegangers, goed van dienst zijn. Niet eerder was het aanbod van vluchten naar populaire bestemmingen met gunstige vluchtschema's en voor lage tarieven - zeker voor vroegboekers - zo groot."

Over easyJet

easyJet is Europa’s toonaangevende luchtvaartmaatschappij, dat het beste reisnetwerk biedt in combinatie met voordelige tarieven en een vriendelijke service. Meer dan andere luchtvaartmaatschappijen, vliegt easyJet op de meest populaire Europese routes en verbindt de belangrijkste luchthavens van Europa met elkaar. Jaarlijks vliegen er meer dan 66 miljoen mensen met easyJet, waarvan 12 miljoen zakenreizigers. easyJet vliegt met meer dan 230 vliegtuigen op ruim 750 routes naar 130 luchthavens in 31 landen. Meer dan 300 miljoen Europeanen wonen binnen één uur rijden van een easyJet-luchthaven. 

easyJet-werknemers werken op lokale contracten in het land, waar ze gestationeerd zijn, in overeenstemming met nationale wetgeving en de vakbonden. De luchtvaartmaatschappij ondersteunt verschillende goede doelen en werkt samen met UNICEF. Deze samenwerking heeft sinds de start in 2012 meer dan 5,5 miljoen euro opgeleverd voor de meest kwetsbare kinderen. 

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2015)

Airbus A319-111 van EasyJet G-EZED landt op baan 33, in de luchthaven Madrid Barajas, Spanje in maart 2005


De luchtvaartmaatschappij neemt duurzaamheid zeer serieus: easyJet investeert in de nieuwste technologie, opereert efficiënt en vult de meeste stoelen. Dit betekent dat easyJet-passagiers zorgen voor 22% minder CO2-uitstoot dan passagiers bij een traditionele maatschappij die met hetzelfde toestel op dezelfde route vliegen. Innovatie zit in het DNA van easyJet. 20 jaar geleden veranderde de maatschappij de luchtvaartindustrie. Vandaag de dag is easyJet toonaangevend door de focus op digitale, technische, operationele en online innovaties, met het doel om reizen eenvoudiger en betaalbaarder te maken. www.easyjet.com/nl www.facebook.com/easyJetNederland

EasyJet (ingericht als easyJet; LSE: EZJ) is een Britse low-cost luchtvaartmaatschappij carrier gebaseerd op London Luton Airport. Dankzij de all-economie vloot klasse, het is de grootste luchtvaartmaatschappij van het Verenigd Koninkrijk qua het aantal vervoerde passagiers. Zij exploiteert binnenlandse en internationale lijndiensten over meer dan 700 routes in 32 landen. EasyJet plc is genoteerd aan de London Stock Exchange en is een bestanddeel van de FTSE 100 Index. easyGroup Holdings Ltd (het investeringsvehikel van EasyJet oprichter Sir Stelios Haji-Ioannou en zijn familie) is de grootste aandeelhouder met een 34,62% -belang (vanaf juli 2014). Er werken bijna 11.000 mensen, door heel Europa, maar vooral in het Verenigd Koninkrijk.

EasyJet werd in 1995 opgericht door Stelios Haji-Ioannou. Hij was toen 28 jaar. In het eerste jaar werden 30.000 passagiers vervoerd. In 2000 werd het bedrijf op de beurs geïntroduceerd en trok Stelios zich terug uit het bestuur om zich te concentreren op alle activiteiten van zijn easyGroup. In 2006 werd hij geridderd voor zijn ondernemerschap en kreeg de titel "Sir".

In 2003 vervoerde easyJet 20.300.000 passagiers met 72 toestellen. Eerst vloog de maatschappij uitsluitend met toestellen van het type Boeing 737-300 en 737-700, sinds september 2003 werden toestellen van het type Airbus A319 geïntroduceerd, te beginnen met de basis in Genève (van waaruit de Zwitserse zustermaatschappij easyJet Switzerland SA vliegt), en sinds begin 2004 vanaf de basis in Londen Gatwick.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.