Bijgewerkt: 2 december 2023

Lucia Rijker op zoek in Suriname naar haar verborgen verleden

Nieuws -> Informatief

Bron: NTR
25-01-2016

Lucia Rijker (1967) was als bokser en kickbokser jarenlang ongenaakbaar. In haar hele profcarrière heeft ze geen partij verloren en ze was vele malen wereldkampioen. Daarnaast speelde Lucia in diverse films. Na de dood van haar vader aan wie ze haar achternaam dankt, ontdekte Lucia Rijker, dat hij niet haar biologische vader was. Dat was een andere man uit Suriname. Inmiddels heeft ze hem ontmoet, maar over zijn ouders en voorouders weet ze niets. Alle reden dus om haar bloedlijn te onderzoeken. Wie zijn haar biologische voorouders aan vaders kant? En wat voor invloed hebben de ontdekkingen die zij nu doet op haar identiteitsgevoel? Wie is Lucia?

Foto Amstelveen
(Bron NTR - 2016)

Lucia Rijker in Suriname


In Verborgen verleden proberen prominente Nederlanders te achterhalen van welke voorouders zij afstammen en hoe die hebben geleefd. Waren ze arm, of rijk, gewoon of bijzonder, goed of slecht? Hoe hebben ze geleefd en wat hebben ze nagelaten? Welke eigenschappen, of karaktertrekken herkennen de hoofdpersonen in hun voorouders? Wat betekenen ze nu voor hen? De hoofdpersonen van deze serie zijn achtereenvolgens: Tom Egbers, Loes Luca, Teun van de Keuken, Lucia Rijker, Mark Tuitert, Jochem Myjer, Dominique van der Heyde en Frank Visser.

De serie Verborgen verleden is gebaseerd op het Britse format Who do you think you are? Verborgen verleden wordt geproduceerd door BlazHoffski onder eindredactie van de NTR. Ook wordt gebruik gemaakt van de expertise van CBG I Centrum voor familiegeschiedenis en de Nederlandse archieven en historische centra. De NTR zendt Verborgen verleden sinds 2010 met veel succes uit.

Op de website www.verborgenverleden.nl  staat beknopte informatie over de programma’s. Ook vindt u daar achtergrondinformatie bij de historische thema’s die in de programma’s voorkomen en extra beeldmateriaal dat met die thema’s te maken heeft. Op Facebook en Twitter (#verborgenverleden) ziet u de laatste informatie over de programma’s, reacties van kijkers en nog veel meer!

Boek. Het Verborgen verleden stamboomboek is een wegwijzer bij het zoeken, vinden en verwerken van gegevens over familiegeschiedenis. De belangrijkste bronnen komen hier aan de orde, evenals de manier, waarop het onderzoek kan worden uitgevoerd. De prijs van het boek bedraagt € 22,95 (ISBN nummer 978 90 400 7727 2). Verkrijgbaar via de boekhandel of te bestellen bij http://www.ntrwebshop.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.