Bijgewerkt: 15 juni 2024

Lustrumviering van het Bach Ensemble Amsterdam in Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
16-11-2017

Zondag 26 november 2017 's avonds om 20.00 uur wordt in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a, een feestelijk jubileumconcert gegeven. Het Bach Ensemble Amsterdam is een koor en orkest van jonge, enthousiaste en muzikaal goedgeschoolde amateurzangers en - musici. Koorleden en de strijkers en blazers van het orkest worden gecoacht en geleid door musici die zelf dagelijks op hoog niveau professioneel klassieke muziek uitvoeren. Entree € 17,50 (jongeren € 15,-). Kaarten zijn te koop aan de deur, of online op www.klassiekemuziek.nl. Een pauzedrankje is in de toegangsprijs inbegrepen.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2017)

Dieterich Buxtehude speelt op een viola da gamba op een schilderij van Johannes Voorhout uit 1674. Hij is geboren rond 1637 waarschijnlijk in Helsingborg en overleden in 1707 in Lübeck, was een Deens-Duitse organist en barokcomponist. Dietrich is ook bekend met zijn voornaam. Als componist creëerde Buxtehude een uitgebreid werk. Tot zijn niet-kerkelijke werken behoren veel triosonates en pianowerken. In zijn heilige muziek creëerde hij talrijke orgelwerken, waarvan er vele niet liturgisch van karakter zijn, maar instrumentaal, andere zijn geschikt als prelude, of naspeelwerk voor zowel de kerkdienst als voor concertvoorstellingen


Het Bach Ensemble Amsterdam werd vijf jaar geleden opgericht door Paulien Kostense en Michiel Meijer, twee musici die op dat moment hun sporen op het terrein van de uitvoering van barokmuziek al dubbel en dwars hadden verdiend. Dirigent Paulien Kostense is zelf violiste bij de Nederlandse Bachvereniging, terwijl de koorcoach, bas Michiel Meijer, regelmatig zingt bij dirigenten als Ton Koopman en Jos van Veldhoven. Zij en hun collega's gaven het ensemble de afgelopen vijf jaar een bijzonder hoog niveau.Het jubileumconcert zal dat niveau zondagavond laten horen met een muzikaal boeket uit hun inmiddels indrukwekkende repertoire. Het concert wordt gegeven in de Kruiskerk, waar het ensemble de afgelopen vijf jaar zijn Amstelveense thuisbasis had. Uitgevoerd wordt van J.S. Bach de Trauerode en de Derde Orkestsuite, van J.M. Bach 'Halt was du hast' en van Buxtehude 'Jesu, meines Lebens Leben'.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.