Bijgewerkt: 20 juni 2024

Maak je geen zorgen over corona!

Nieuws -> Informatief

Bron: Wikipedia/YouTube
05-04-2020

'Three Little Birds' is een liedje van Bob Marley and the Wailers. Het is het vierde nummer op kant B van hun album Exodus uit 1977 en werd in 1980 als single uitgebracht. Het nummer bereikte de Top 20 in de UK, met een piek op nummer 17. Het is een van Bob Marley's meest populaire nummers. Het nummer is door tal van andere artiesten gecoverd.

De bron van Marley's inspiratie voor de tekst van 'Three Little Birds' blijft omstreden. Ze zijn deels geïnspireerd door vogels die Marley graag vloog en naast zijn huis zat. Tony Gilbert, een oude vriend van Marley, was aanwezig op het moment dat hij het liedje schreef en werkte uit: 'Bob raakte geïnspireerd door veel dingen om hem heen, hij observeerde het leven. Ik herinner me de drie vogeltjes. Het waren mooie vogels, kanaries, die bij de vensterbank van Hope Road zouden komen'.

Maar drie zangeressen van de reggaegroep I Threes die wel met Marley optraden, beweren dat het een verwijzing naar hen is. I Threes-lid Marcia Griffiths merkte op: 'Nadat het liedje was geschreven, zou Bob altijd naar ons verwijzen als de Drie Kleine Vogeltjes. Na een show zou er een toegift zijn, soms wilden mensen ons zelfs vier keer terug op het podium hebben.'

'Don't worry about a thing,

'Cause every little thing gonna be all right.

Singin': 'Don't worry about a thing,

'Cause every little thing gonna be all right!'


Rise up this mornin',

Smiled with the risin' sun,

Three little birds

Pitch by my doorstep

Singin' sweet songs

Of melodies pure and true,

Sayin', ('This is my message to you-ou-ou:')


Singin': 'Don't worry 'bout a thing,

'Cause every little thing gonna be all right.'

Singin': 'Don't worry (don't worry) 'bout a thing,

'Cause every little thing gonna be all right!'


Rise up this mornin',

Smiled with the risin' sun,

Three little birds

Pitch by my doorstep

Singin' sweet songs

Of melodies pure and true,

Sayin', 'This is my message to you-ou-ou:'


Singin': 'Don't worry about a thing, worry about a thing, oh!

Every little thing gonna be all right. Don't worry!'

Singin': 'Don't worry about a thing" - I won't worry!

"'Cause every little thing gonna be all right.'


Singin': 'Don't worry about a thing,

'Cause every little thing gonna be all right" - I won't worry!

Singin': 'Don't worry about a thing,

'Cause every little thing gonna be all right.'

Singin': "Don't worry about a thing, oh no!

'Cause every little thing gonna be all right!
Robert Nesta Marley, (6 februari 1945 - 11 mei 1981) was een Jamaicaanse zanger, songwriter en muzikant. Beschouwd als een van de pioniers van de reggae, werd zijn muzikale carrière gekenmerkt door het samensmelten van elementen van reggae, ska en rocksteady, evenals zijn kenmerkende vocale en songwriting-stijl. Marley's bijdragen aan de muziek verhoogden de zichtbaarheid van de Jamaicaanse muziek wereldwijd, en maakten hem meer dan een decennium lang tot een wereldwijde figuur in de populaire cultuur. In de loop van zijn carrière werd Marley bekend als een Rastafari icoon, en gaf hij zijn muziek een gevoel van spiritualiteit. Hij wordt ook beschouwd als een wereldwijd symbool van de Jamaicaanse cultuur en identiteit, en was controversieel in zijn uitgesproken steun voor de legalisatie van marihuana, terwijl hij ook pleitte voor het pan-Afrikanisme.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.