Bijgewerkt: 14 juni 2021

Maak vanaf 5 juni 2021 online uw vaccinatie afspraak!

Nieuws -> Informatief

Bron: GGD GHOR
05-06-2021

Vanaf zaterdag 5 juni 2021 bieden de GGD'en 60 tot 64-jarigen, die nog niet gevaccineerd zijn, de mogelijkheid om een afspraak te maken om alsnog gevaccineerd te worden met een mRNA-vaccin. Deze mensen (geboren van 1956 tot en met 1960) hebben eerder een uitnodiging van hun huisarts gekregen om gevaccineerd te worden met AstraZeneca – meldt GGD GHOR.

Een afspraak kan vanaf 5 juni online gemaakt worden via www.coronavaccinatie-afspraak.nl of telefonisch vanaf 08.00 uur via het landelijke callcenter (0800-7070). GGD GHOR Nederland adviseert nadrukkelijk om online een afspraak te maken vanwege de grote drukte bij het callcenter. Voor deze groep maken we het nummer bekend zodat deze groep snel een afspraak kan maken, zonder dat zij hiertoe per brief zijn uitgenodigd. Let op: het is niet mogelijk eerder dan zaterdag 5 juni een afspraak te maken.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Coronavaccinatie op Schiphol Badhoevedorp


Mensen geboren in 1956 tot en met 1960 werden tot nu toe alleen gevaccineerd bij de huisarts met AstraZeneca. Dat is een veilig en effectief vaccin voor deze doelgroep. Niet iedereen uit deze leeftijdsgroep heeft zich laten vaccineren. Er is nu ruimte om de mensen uit deze groep die nog niet zijn gevaccineerd ook een ander vaccin aan te bieden. Zij kunnen nu alsnog door de GGD’en worden gevaccineerd met BioNTech/Pfizer of Moderna.

Mensen die al een eerste vaccinatie met AstraZeneca hebben gekregen bij de huisarts, krijgen hun tweede vaccinatie AstraZeneca opnieuw bij de huisarts. De GGD’en geven hen geen tweede ander vaccin.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.