Bijgewerkt: 9 december 2022

Maatregelen tegen geluidsbelasting Schiphol

Nieuws -> Schiphol

Bron: IVW / Amstelveenweb
09-05-2007

Volgens de Inspectie Verkeer en Waterstaat moet de Nederlandse luchtvaartsector maatregelen nemen om te voorkomen dat de geluidsgrenzen bij de Buitenveldertbaan op Luchthaven Schiphol voor de tweede achtereenvolgende keer worden overschreden.

Schiphol Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Vliegtuigen op SchipholIVW draagt de luchthaven Schiphol, Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) en KLM op, om uiterlijk 5 juli 2007 een gezamenlijk plan in te dienen waaruit blijkt hoe deze maatregel wordt uitgevoerd.

Het grote aantal vluchten op de Buitenveldertbaan is een belangrijke oorzaak voor de overschrijding van de grenswaarden in 2006. Op dit moment wordt onder meer onderzocht of het mogelijk is om luchtvaartmaatschappijen te laten experimenteren met het op een milieuvriendelijke manier landen en opstijgen.

Buitenveldertbaan

Het is één van de start- en landingsbanen van Schiphol, baancode 09-27. Deze ligt ten oosten van Zwanenburg en genoemd naar een Amsterdamse wijk, waarboven deze route voert. Veel Amstelveners die in deze aangrenzende wijk wonen, hebben dagelijks last van motorgeluiden. Vooral in de buurt van het Amsterdamse Bos bij de "Gouden Hoek" begint de grootste geluidsoverlast. Daar volgen de vliegtuigen een nog lagere baan om goed te kunnen landen.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.