Bijgewerkt: 3 december 2021

Mad Science Zomerschool in bibliotheek Amstelveen is een succes

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
21-07-2014

Tijdens de eerste week van de zomervakantie van 2014 vond de eerste Mad Science zomerschool plaats in de centrale bibliotheek in Amstelveen. Deze zomerschool was een samenwerking tussen Mad Science, specialist op het gebied van wetenschaps- en techniekeducatie en de Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. De week was een groot succes.

Elke dag kwam er een flinke groep kinderen naar de bibliotheek om op ontdekkingstocht te gaan in de wereld van wetenschap en techniek. Er werd druk geëxperimenteerd, onderzoek gedaan en natuurlijk veel plezier gemaakt. Elke ochtend vanaf half negen kwamen kinderen tussen de 6 en 12 jaar naar de bibliotheek, voor een spannende dag vol wetenschap en techniek. Per dag was er een thema, waarbinnen verschillende experimenten, demonstraties en spelletjes gedaan werden. De dagthema’s waren shocking science, ecologie/biologie, onzichtbare krachten en actie/reactie.De kinderen mochten tijdens de shocking science dag onder de begeleiding van een Mad Scientist uitvinden, hoe je met een Van De Graaff generator bliksem kunt maken en je haren overeind kan zetten. Het zelf proberen zorgde voor veel hilariteit. Ook de andere dagen stonden garant voor veel gekke experimenten. Zo werd er een enorme emmer kneedgum gemaakt, met reageerbuisjes geschoten door een zuur-base reactie, op een raketkar gereden en insecten gezocht met een zelfgemaakte insectenzoeker. Dit zeiden de kinderen zelf over de zomerschool:

'Volgende keer wil ik weer meedoen met Mad Science, het is echt cool!' 'Weet je, ik vond het leukste, toen we in een emmer van die kneedgum gingen maken met z'n allen. Die was echt super groot en lekker kliederig geworden!' 'Ik wil nog een keer op de raketkar, er komt allemaal rook uit!' ‘We bliezen een ballon op en toen zetten we onze haren rechtop en hingen de ballon aan het plafond, echt grappig!’  'Vandaag was echt leuk! Wat gaan we morgen doen?'  

De bibliotheek en Mad Science zijn ook erg enthousiast over deze leuke, gekke en leerzame week. Er wordt alweer druk overlegd over nieuwe manieren van samenwerking. En natuurlijk worden er plannen gemaakt voor een volgende zomerschool. Wie weet wordt de bibliotheek binnenkort weer het toneel van spannende experimenten. De Mad Science Zomerschool vindt in week 33-2014 nog plaats in Badhoevedorp en Haarlem. Meer info: http://nederland.madscience.org/Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS