Bijgewerkt: 2 december 2023

Mad Science komt weer naar de bibliotheek Amstelveen en Aalsmeer

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
03-10-2014

Experimenteren met moleculen -herfstvakantieworkshops voor kids (8- 12 jaar)

Deze herfstvakantie hoeven kinderen zich niet te vervelen, want Mad Science komt weer naar de bibliotheek in Westwijk Amstelveen en in Aalsmeer. Al eerder wisten zij al vele kinderen te boeien met hun workshops in de bieb. Dit keer gaan de kinderen lekker aan de slag met materie, moleculen en chemische veranderingen. Klinkt misschien ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Het is vooral leuk en spannend om te doen.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2014)

Een workshop van Mad Science


Als een echte professor gaan de deelnemers aan deze workshop, met een stoere onderzoeksbril op hun neus op onderzoek uit naar de reactie van verschillende stofjes op elkaar. Zij mogen hun eigen molecuul bouwen en als klap op de vuurpijl maken zij hun eigen kneedgum, die natuurlijk mee naar huis mag.

De workshop vindt plaats op dinsdag 14 oktober 2014 van 10.30 – 11.30 uur in bibliotheek Westwijk. En op donderdag 16 oktober 2014, ook van 10.30 tot 11.30, vindt de workshop ook plaats in bibliotheek Aalsmeer.

Voor beide workshops geldt, dat er een beperkt aantal plaatsen is. De deelnameprijs is € 6,50. Pashouders betalen € 5,50 en in de voorverkoop gaat van deze bedragen nog eens een euro af. Kaarten zijn online te koop via www.debibliotheekamstelland.nl  of in een van de Amstelland bibliotheken.

Mad Science Nederland?

Mad Science is de grootste verstrekker van educatief en uitdagend wetenschappelijke onderwijs van Nederland, Europa en de wereld. Ieder jaar komen miljoenen kinderen in aanraking met Mad Science en mogen ze de kinderen de basisbeginselen leren van wetenschap en techniek. The Mad Science Group is in 1990 gestart in Canada door twee broers, Ron & Ariel Schlien. Nu is Mad Science te vinden in 20+ verschillende landen en groeit nog steeds.

In Nederland is Mad Science actief sinds 2004. Joost Klaver, heeft als jonge ondernemer Mad Science naar Nederland gehaald. Ze zijn alweer een aantal jaren verder en de reacties van de kinderen, ouders, leerkrachten en scholen zijn zeer positief.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.