Bijgewerkt: 16 juni 2024

Magda Andersson treedt op in P60

Nieuws -> P60

Bron: P60
28-02-2023

Magda Andersson, Zweedse singer-songwriter en zangeres van Ye Banished Privateers maakt haar internationaal solodebuut met haar nieuwe alter ego Magda Novels. 'Prologue' verschijnt op 29 maart en wordt gevolgd door een releaseconcert, met haar allereerste liveshow in P60 Amstelveen op donderdag 6 april 2023.

'Prologue' is een EP met vier nummers, waarin Magda Andersson in het Engels schrijft als haar alter ego Magda Novels: 'Ik kijk naar Magda Novels als mijn schaduwzijde: een deel van mij dat op de loer ligt, maar wat meestal verborgen is voor andere mensen. Als ik de liedjes schrijf, probeer ik het onderbewuste door te laten komen, hoe mooi of lelijk de gedachten ook zijn, zonder te censureren of te blokkeren. Ik wil dat mijn teksten afkomstig zijn uit het deel van de menselijke geest dat dromen, instincten, irrationaliteit en abstractie creëert.'Na vele jaren met minstens evenveel tournees - voornamelijk in Duitsland en Nederland - als zangeres en gitarist in de piratenfolkband Ye Banished Privateers, kijkt Magda ernaar uit om de ontmoeting met een internationaal publiek alleen te verkennen: "Mijn muziek is geïnspireerd door artiesten als PJ Harvey, Patti Smith, First Aid Kit en Joni Mitchell. Ik zou het geluid omschrijven als dark-americana met popmelodieën en een rock-'n-roll-attitude."

Een succesvolle crowdfundingsactie in november, die € 7.000,- opbracht om het EP te helpen financieren, toont een grote interesse in het project. 'Het is echt cool dat zoveel mensen zó in mij geloven, dat ze willen bijdragen met hun geld en betrokkenheid, zonder zelfs maar de muziek te horen. De crowdfunding campagne ging niet alleen over het financieren van het EP, maar ook over het verzamelen van mensen die met mij mee willen op deze reis. "Prologue" is, zoals de titel al aangeeft, nog maar het begin, waar Magda Novels naartoe gaat, met liveshows en aankomende releases, is een artistieke uitdaging die me vlinders geeft.'

Magda is een ervaren live muzikant met duizenden shows achter de rug. Het publiek kan een betoverende sfeer verwachten waarin storytelling zich mengt met haar boeiende stem en het dynamische americana/pop/rock geluid van de band. Op donderdag 6 april 2023 staat Magda Novels op het podium van P60 Amstelveen, kaarten zijn beschikbaar via de website. Adres: P60 Stadsplein 100a, 1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.