Bijgewerkt: 12 juni 2024

Magic Circus treedt op in Amstelveen

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Magic Circus
03-04-2014

'Hoezo participatie-samenleving? Am me Hoela! Voorlopig rommelt half Nederland eenzaam achter de smartphone. Terwijl we het toch echt samen moeten doen, zo stelt de organisatie van het Magic Circus, dat 4,5, 6 april 2014 naar de Amstelveense wijk Middenhoven komt, op het parkeerterrein van ontmoetingscentrum De Meent.

Het Magic Circus verbindt volgens eigen zeggen artiesten en publiek op meeslepende wijze in de nieuwe voorstelling Knits! 'Het toverwoord van de laatste troonrede was 'participatiesamenleving,' aldus de organisatie. 'Maar sinds wanneer kunnen politici toveren? Zoiets moeilijks moetje aan de professionals van het Magic Circus overlaten. Daarom neemt Magic Circus het voortouw.

Artiesten moeten namelijk alles samen doen, anders bereiken ze niks. Ook al doe je een solonummer, er is altijd een andere artiest die met een vangnet klaar moet staan. Zo'n net wordt letterlijk gebreid in de voorstelling Knits. Tientallen meters groot. Dat moet wel, want er zijn heel wat artiesten met een stortvloed aan spectaculaire en gevaarlijke kunststukjes.

'De naam Knits! is afgeleid van het Engelse "to knit" En dat betekent niet alleen toegeven aan de nieuwe hype breien, maar ook samenvoegen en verbinden. Al bijna 20 jaar is Magic Circus het Amsterdams Stadscircus. Een circus, dat met een modern theaterachtig programma in de parken en op de pleinen van de stad opduikt. Het Amsterdamse succes wordt inmiddels naar andere grote steden geëxporteerd.'

Foto Amstelveen
(Foto Piet-Hein Out - 2014)

Magic Circus


De bijzondere cast

Dit keer een cast van academisch niveau. Allereerst onze eigen huisclown Jofri, die afgelopen jaar NK kampioen goochelen is geworden, hij zorgt voor een vleugje Magic in het Magic Circus. Daarnaast twee lieftallige dames die via hun eigen circusschool Rotjeknor zijn doorgestroomd naar de Rotterdamse Circusacademie Codarts, dus zij geven een optreden met een hoog niveau, ook in de nok van het circus.

Een andere nieuwe aanwinst dit jaar is Tobit van Vliet, die nog niet zo lang geleden in de uitzending zat van Beatrix met hart en ziel. Hij zweefde toen midden tussen de orkestleden met een mooie dame om zijn nek door de lucht. Bij het Magic Circus begint hij uiteraard weer onderaan, en mag hij met de kruiwagen de rommel opruimen... en daar weet hij toch wel leuke dingen mee te doen.

En niet te vergeten de Poolse Anna, die in 2012 genomineerd werd door het Nederlandse publiek als beste circusartieste in Nederland. Dat kan dus alleen maar een hele mooie voorstelling gaan worden. Kom kijken en help ons om publiek naar het circus te krijgen. De artiesten verdienen het! Elke dag een voorstelling om 16.00 uur.

Pretpiste

Op zondag komt Pretpiste naar het Magic Circus. Dit Amstelveense jeugdcircus maakt dankbaar gebruik van onze uitnodiging om eens in een echt circus te komen oefenen. Zij mogen zelfs optreden, voordat de echte circusshow gaat beginnen, en alle ouders, grootouders en fans van deze jonge kids zijn er bij. Ongeveer 40 kinderen gaan meedoen met dit evenement dat begint om 11.00 uur. Zij krijgen natuurlijk ook een goochelworkshop van Jofri, en een ballonnenvouwcursus van hun eigen leerkracht Rian.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.