Bijgewerkt: 7 februari 2023

Magische Schijf van Vijf in Buurtnest Uithoorn

Nieuws -> Uithoorn

Bron: Conchita Willems
10-10-2013

Uithoorn - Op woensdagmiddag 9 oktober 2013 vertelde voedingsconsulente Marjoleine van der Waal het spannende verhaal van de magische schijf van vijf. Het meisje Nibbeltje uit het verhaal werd goed geholpen door de meisjes en jongens om het ontsnapte eten weer terug te vinden.

nibbeltje Amstelveen
(Foto K. Willems - 2013)

Een jongetje bij de Magische Schijf van Vijf in Buurtnest Uithoorn


De kinderen wisten na afloop van het verhaal heel goed te vertellen, dat je groot en sterk wordt van alles wat je in de schijf van vijf ziet. Je bent wat je eet en je bent wat je weet! Ieder kind was blij om te weten, dat fruit en groente in het groene vak horen, dat bruin brood, rijst, pasta en aardappelen in het bruine vak moeten, dat water, sap, melk, koffie en thee in het blauwe vak thuis horen, dat boter en olie in het gele vak gaan en dat vlees, vis en vleesvervangers in het rode vak zitten.

Ook weten de kinderen goed, dat je van snoep en koek niet sterk en groot wordt, maar wel, dat het lekker is. Elk kindje heeft gevonden eten zelf geplakt op het juiste vak in de grote gekleurde schijf van vijf, dat stond bij het theaterkastje, om Nibbeltje te helpen. Dat was fijn.

nibbeltje Amstelveen
(Foto K. Willems - 2013)

Voedingsconsulente Marjoleine van der Waal vertelt het spannende verhaal van de magische schijf van vijf


De limonade en het koekje gingen daarna snel op, want er waren prachtige theaterplaten van Nibbeltje die ze konden inkleuren en meenemen naar huis. ‘Word spelenderwijs’,  het thema van de landelijke Week van het Opvoeden, was heel zichtbaar bij de vrolijke activiteit in wijkcentrum ’t Buurtnest in Uithoorn!

Elke woensdagmiddag van 14.30 – 16.00 uur is er in het wijkcentrum gratis verhalen lezen met erna het knutselatelier voor kinderen tot 7 jaar. Wilt u meer weten hierover? Neem gerust contact op met Natascha Halici, kinder- en tienerwerker, telefoon: 06-52646156 of e-mail: nhalici@cardanus.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.