Bijgewerkt: 29 februari 2024

Man aangehouden na meerdere babbeltrucs in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Basisteam Amstelveen
04-02-2023

Op woensdag 24 augustus 2022 zat een nietsvermoedende Amstelveense dame thuis aan tafel. Haar huistelefoon ging en 'de bank' belde op. De medewerker vertelde dat er veel geld is geprobeerd af te schrijven van de rekening van de 86-jarige vrouw en ze moest direct actie ondernemen... 'Gelukkig' stond er al een medewerker bij de voordeur die haar bankpas kwam ophalen- meldt op Facebook het Politie Basisteam Amstelveen.

Mevrouw hoefde alleen maar de bankpas in een envelop te doen en hier speciale code op te schrijven en 'dan kwam alles in orde.....' De aangifte van dit slachtoffer was de start van een uitgebreid onderzoek door het Politie Basisteam Amstelveen Veel Voorkomende Criminaliteit.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Pinnen bij een geldautomaat

De vrouw bleek zeker niet het enige slachtoffer te zijn. Uit ons onderzoek bleek dat deze truc, waarbij slachtoffers hun bankpas in vertrouwen afgeven, veel vaker was gebruikt. In meerdere plaatsen, waaronder Haarlem, IJmuiden en Arnhem bleken ouderen op dezelfde wijze te zijn opgelicht. Veelal werd de opgehaalde bankpas gebruikt om cadeaukaarten of dure elektronica te kopen. Dit konden wij niet door laten gaan!

We hebben alles op alles gezet om de identiteit van de verdachte te achterhalen en dat is gelukt. Op dinsdag 24 januari 2023 is 's ochtends vroeg de verdachte aangehouden. Bij hem thuis zijn meerdere waardevolle goederen in beslag genomen waaronder dure schoenen van het merk Balenciaga en Yeezy. Ook is er een behoorlijk geldbedrag afgenomen, waarmee mogelijk de schade aan de slachtoffers kan worden vergoed. Lees meer over babbeltrucs (pdf 5 pagina’s)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.