Bijgewerkt: 7 december 2023

Man krijgt taakstraf na verkeersruzie op de Maalderij

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
14-10-2014

Een klap met een zak brood tegen een auto is op de Maalderij uitgelopen op een ruzie. Een 33-jarige man kreeg daarbij op maandag 13 oktober 2014 een harde klap tegen zijn gezicht en viel op de grond. Zijn 43-jarige belager uit Amstelveen is kort daarna aangehouden.

De 33-jarige man liep rond 16.30 uur met zijn boodschappen op een zebrapad. De bestuurster van een grijze auto reed hem daar bijna aan. Om dit kenbaar te maken sloeg de voetganger met een zak brood tegen de zijkant van de auto. De auto stopte iets verder, waarop een passagier uitstapte en op de voetganger afliep. De passagier maakte een opmerking en sloeg de voetganger in het gezicht. Het slachtoffer kwam hierdoor ten val en liep een verwonding op aan zijn wang en een schaafwond op zijn been. Na het incident stapte de belager weer in de auto en reed weg.

ZSM

Een getuige noteerde het kenteken. Aan de hand van dit kenteken spoorde de politie de passagier op en hield deze rond 17.00 uur aan bij zijn woning. In eerste instantie sloeg hij dreigende taal uit tegen de politiemensen en hield hij een schroevendraaier in zijn hand. Na enige tijd kwam hij tot rust en is hij overgebracht naar een politiebureau. De 43-jarige man uit Amstelveen heeft een taakstraf ZSM van 40 uur opgelegd gekregen.

Zo snel mogelijk bestraffen

ZSM maakt het mogelijk ,dat slachtoffers snel een schadevergoeding ontvangen, nadat zij geconfronteerd zijn met 'eenvoudige' misdrijven, zoals vernieling, of diefstal. In het ZSM-traject wordt na aanhouding van de verdachte binnen 6 uur, of 3 dagen besloten wat politie en Justitie met de zaak gaan doen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met onder andere Slachtofferhulp Nederland.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.