Bijgewerkt: 3 maart 2024

Mannen van de gladheidbestrijding staan klaar in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
27-11-2023

De winter staat voor de deur. Daarom hebben chauffeurs van de gladheidsbestrijding van de gemeente de strooiroutes weer getest en is het strooizout aangevuld. Onze mannen zijn er klaar voor om ook deze winter de wegen weer zo veilig en begaanbaar mogelijk te houden.

Hoofdwegen en fietspaden. Zodra er gladheid wordt verwacht, strooit de gemeente preventief op hoofdwegen en doorgaande fietspaden. Soms kan het daardoor lijken alsof we overbodig strooien, maar het blijft lastig om weersverwachtingen goed in te schatten. Bij extreme weersomstandigheden is dat wel duidelijk. Dan is het alleen onmogelijk om alle wegen direct en in één keer goed begaanbaar te houden. Dan huurt de gemeente aannemers in om te helpen met sneeuwploegen en het strooien zodat de overlast voor inwoners zoveel mogelijk wordt beperkt.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2023)

Sneeuwschuiver en zout strooiwagen van de gemeente Amstelveen

Blijven opletten. Ondanks de strooiacties blijft de kans op gladheid aanwezig. Inwoners die de weg op gaan moeten daarom zelf altijd goed opletten voor gladheid door bevriezing van natte wegen of sneeuw. De gemeente strooit niet op voetpaden, binnenwegen en de meeste parkeerterreinen. De strooiroutes staan op www.amstelveen.nl/gladheid. Verder is de provincie verantwoordelijk voor de bestrijding van gladheid op provinciale wegen en naastliggende fietspaden.

Gratis strooizout. Jaarlijks doet de gemeente een beroep op inwoners om hun stoep en toegang tot hun woning ijs- en sneeuwvrij te houden. Hiervoor is vijf kilogram zout per huishouden beschikbaar. Dit zout is met een eigen emmer of plastic zak af te halen bij het Afvalbrengstation van ma-za. van 8:30 - 16:00 uur en op de zondag van 12:00 – 16:00 uur. Ook bij de Escapade is zout verkrijgbaar op ma-vr. van 8:00-16:00 uur.

Bij extreme weersomstandigheden en langdurige gladheid zet de gemeente medewerkers van verschillende afdelingen in om paden bij winkelcentra en verzorgingshuizen begaanbaar te houden. Op diverse plekken in Amstelveen staan bakken met zout. Bijvoorbeeld bij bruggen of viaducten die inwoners, indien nodigkunnen gebruiken.

Melden via Fixi. Amstelveners kunnen een lege zoutbak of gladheid melden via https://www.fixi.nl/#/amstelveen-aalsmeer/issue/new+map  of de Fixi app. Spoedmeldingen buiten kantooruren graag telefonisch melden via het algemene nummer 020-5404911. Kijk voor informatie over strooiroutes, zout en meldingen op www.amstelveen.nl/gladheid  en volg in de winter de gladheidbestrijders via: https://x.com/letopamstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.