Bijgewerkt: 23 maart 2023

Mantelzorgers sneller onder dak

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
02-12-2008

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

Het is ook moeilijk voor een gemeentebestuur. Heb je als wethouder Wonen een mooi plan voor meergeneratiewoningen, waar mantelzorgers kunnen wonen als zij, moeten zorgen voor familie of vrienden. Vervolgens stuur je je ambtenaren er op uit voor een locatie en komen ze terug met 'braakliggend bouwterrein' aan Eyckenstein in Westwijk. Iedereen tevreden?

De kinderen in Westwijk en wij niet. Het zogenaamde 'braakliggend bouwterrein' is een grasveldje dat al meer dan 15 jaar intensief gebruikt wordt door de kinderen in de buurt om op te spelen en te voetballen. De ouders houden een oogje in het zeil zodat het allemaal goed gaat. Kortom een belangrijke plek voor de kinderen en hun ouders in de buurt.

Wethouder Jeugd

Toevallig heeft de Wethouder Jeugd net een notitie geschreven met de titel 'visie op het vrijetijdsaanbod voor de jeugd in Amstelveen'. En wat staat daar op pagina 2; speelvelden opknappen en renoveren. Woensdag gaan we de notitie bespreken, namens de VVD ga ik er voor pleiten om het veldje niet te bebouwen. Inmiddels hebben VVD-collega Tom Ponjee, BBA-fractievoorzitter Linda Roos en ik er ook al vragen over gesteld aan B&W.

Betekent dit nu dat wij de mantelzorgers in de kou laten staan? Absoluut niet. Maar iedereen die nu in de wijk gaat kijken kan zien dat er genoeg woningen te koop of te huur staan. De woningen zijn prima te realiseren binnen de bestaande bouw.

Dus laat onze wethouders zo snel mogelijk om tafel gaan met de woningbouwcorporatie Woongroep Holland en de zaken regelen. Zo zijn onze mantelzorgers waarschijnlijk sneller onder dak en kunnen de kinderen blijven voetballen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.