Bijgewerkt: 3 december 2021

Marathonlopers Benali en Stigter in gesprek bij Libris Venstra

Nieuws -> Informatief

Bron: Libris Venstra
16-02-2018

Op woensdag 21 februari 2018 om 19.30 uur zal André Kramer in gesprek gaan met marathonlopers Abdelkader Benali en Aart Stigter bij Libris Venstra. De avond staat in het teken van de Amstelveenz Lentemarathon op zondag 25 maart 2018 die o.a. wordt gesponsord door boekhandel Libris Venstra en Runnersworld Amsterdamse Bos.

Het wordt een interactieve avond, waarbij de beide marathonlopers het vuur na aan de schenen wordt gelegd. Na afloop is er in het Venstra Café gelegenheid om boeken te laten signeren en een kopje koffie of thee te drinken. Abdelkader Benali (1975) werd geboren in Marokko. Als klein jongetje kwam hij naar Nederland. Zijn ouders vestigden zich in Rotterdam, waar zijn vader een slagerij begon. Abdelkader Benali schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk. Bruiloft aan zee is zijn bejubelde en bekroonde debuut uit 1996. In 2015 verscheen Casa Benali, een Marokkaans huis-, tuin- en keukenkookboek. In september van dat jaar werd Benali vader van een dochter, voor wie hij het boek Brief aan mijn dochter schreef, dat in april 2016 verscheen. Voor Abdelkader Benali zijn hardlopen, leven en schrijven in elkaar vervloeiende activiteiten. Zelden drong een literaire schrijver dieper door tot de essentie van wat hardlopen is dan Benali in zijn roman Marathonloper. En zelden wist een hardloper beter uit te drukken wat hem in wezen bezielt dan zoals hij doet in de roman Zandloper. In Asfalt, zand en stenen zijn deze twee romans en een selectie van zijn korte hardloopverhalen opgenomen. Dit boek vormt de neerslag van vele duizenden hardgelopen kilometers.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

Het café van Libris Venstra


Over Aart Stigter. Voordat Aart samen met Ellen Aart Stigter’s Sport- en Gezondheidscentrum oprichtte was hij tot 1998 docent fysiek mentale vorming bij de politie. Ooit als trimmer begonnen ontwikkelde Aart zich tot een atleet die zich met de Nederlands top mocht meten, met als hoogtepunt het behalen van de titel Nederlands Marathon kampioen 1994 te Rotterdam. Twaalf jaar maakte hij deel uit van de Nationale Marathon Selectie. Bij het oprichten van Aart Stigter’s Sport- en Gezondheidscentrum stond vast dat hardlopen een wezenlijk onderdeel van het bedrijf zou worden. Met ingang van 1 januari 2012 is het Sport- en Gezondheidscentrum verkocht.

De running activiteiten hebben een explosieve groei doorgemaakt, hetgeen reden was om deze onder te brengen in een aparte onderneming: Aart Stigter Running. Sinds 2009 is daar Runnersworld Utrecht, in 2010 Runnersworld Amersfoort en in 2012 Runnersworld Amsterdamse Bos bijgekomen. Vanaf 1 januari 2015 ligt de focus weer helemaal op het Hardloopcentrum in Amerongen. Locatie: Boekhandel Libris Venstra aanvang: 19.30 uur. Toegang: gratis. Stadsplein 102 A 1181 ZM AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS