Bijgewerkt: 21 september 2021

Marc Witteman is geïnstalleerd als burgemeester van Stichtse Vecht

Nieuws -> Informatief

Bron: Gemeente Stichtse Vecht
30-01-2015

Marc J.D. Witteman (1961) (PvdA) is op 29 januari 2015 geïnstalleerd en beëdigd als burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht. In zijn speech gaf hij aan uit te zien naar de samenwerking met de inwoners van Stichtse Vecht. “De komende weken en maanden trek ik erop uit om met veel inwoners kennis te kunnen maken en de gemeente goed te leren kennen.” In zijn installatietoespraak sprak de nieuwe burgemeester van Stichtse Vecht de hoop uit dat mensen hem ook zullen benaderen als dat nodig is, zowel persoonlijk als digitaal.

Hij dankte de leden van de raad voor de voordracht en het in hem gestelde vertrouwen. Witteman: “Als burgemeester sta ik boven de partijen en tussen de inwoners. Uw besluit geeft mij meer dan voldoende mandaat om mijn functie op die manier uit te voeren.” Hij benadrukte, dat hij een burgemeester wil zijn die aanspreekbaar en benaderbaar is. Hij ziet voor zichzelf een rol als verbinder weggelegd om de band tussen de inwoners en de bestuurders te versterken.

Foto Amstelveen
(Foto Corrine Ponsen - 2015)

Marc Witteman (PvdA) krijgt de ambtsketen van de gemeente Stichtse Vecht overhandigd door wethouder en locoburgemeester Jaap Verkroost (CDA).


De installatie vond plaats tijdens een buitengewone raadsvergadering. Tijdens deze bijeenkomst legde Witteman de eed af aan Commissaris van de Koning in Utrecht, Willibrord van Beek. Daarna volgen toespraken van Frank van Liempdt  (namens de gemeenteraad van Stichtse Vecht), Jaap Verkroost (namens het college van B en W van Stichtse Vecht) en Annette van Hussel (gemeentesecretaris van Stichtse Vecht). De heer Divendal, burgemeester van De Ronde Venen, sprak namens de burgemeesterskring regio Utrecht.

Met Marc Witteman krijgt Stichtse Vecht een burgemeester die actief is op sociale media. Tien jaar geleden is hij begonnen met het bijhouden van een eigen weblog. Dat ging destijds zo goed, dat hij er mee door is gegaan. Naast zijn weblog is de heer Witteman ook actief op sociale media als LinkedIn, Twitter en Facebook.

De heer Witteman is 53 jaar en was sinds 2010 gedeputeerde van de provincie Flevoland. Sinds 1990 is hij actief in het openbaar bestuur. Eerder was hij onder meer raadslid en wethouder van gemeente Hillegom, waarnemend burgemeester van gemeente Warmond en wethouder van gemeente Leiden. Hij volgt Mirjam van ‘t Veld op. Zij nam eind juni 2014 afscheid van Stichtse Vecht en werd tijdelijk waargenomen door Liesbeth Spies.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2015)

Voor de gemeente Stichtse Vecht is een geheel nieuw wapen ontworpen in 2012. Het is een wapen met het wapen van het Sticht Utrecht (kruis) en de Vecht (balk). De schildhouders komen uit het wapen van Maarssen. Een sticht of stift is een klooster, of een gebied, waarover een abt, of een bisschop als vorst wereldlijke zeggenschap had


Stichtse Vecht?

Stichtse Vecht is een gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht. De gemeente is op 1 januari 2011 ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Breukelen, Loenen en Maarssen. Stichtse Vecht heeft ongeveer 63.000 inwoners. Mirjam van ’t Veld (CDA), tegenwoordig de burgemeester van Amstelveen was vanaf januari 2011 tot juli 2014 burgemeester van de gemeente Stichtse Vecht. Sinds 8 juli 2014 was Liesbeth Spies (CDA) waarnemend burgemeester, omdat Mirjam van 't Veld op 3 juli 2014 burgemeester van Amstelveen is geworden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.