Bijgewerkt: 24 februari 2024

Maritsa opnieuw in actie

Nieuws -> Informatief

Bron: Niels J. Kooijman
21-02-2010

Zaterdag op 20 februari 2010 was er in de speeltuin aan de Maritsa een ontmoeting tussen het 'Actiecomité De Speeltuin moet Blijven' en de SP onder leiding van de lijsttrekker Joep van Erp.

De SP heeft het actiecomité vanaf dag één gesteund in haar strijd tegen de komst van het door de gemeente geplande zorgcentrum, waarin 5 huisartsen, 3 fysiotherapeuten en een apotheek gehuisvest zullen worden. En zo vertelde van Erp in zijn toespraak de SP, dat ook altijd te zullen blijven doen nu! Maar ook na de gemeenteraadsverkiezingen van 03 maart 2010.

Maritsa  Amstelveen
(Foto Niels J. Kooijman - 2010)

SP vlag in Maritsa


Het comité zal in de week vóór de gemeenteraadsverkiezingen zo’n 2.500 flyers huis aan huis verspreiden met daarin een weergaven van de overlast. Zoals van de verwachte parkeeroverlast (enkele honderden bezoekers per dag), verminderde veiligheid (mogelijk krijgt ook de 1e lijns verslavingszorg onderdak in het nieuwe zorgcentrum), ontrekken groengebied, een gebouw van 20 x 20 meter en maar liefst 9 meter hoog wordt gebouwd in de speeltuin van nog geen 30 x 30 meter.

Voor de direct omwonende geen uitzicht meer, het verdwijnen van een zeer druk bezochte speeltuin met een grote sociale controle, waarde vermindering van de huizenprijs etc. Tevens zal het actiecomité een stemadvies meegeven met daarbij een oproep vooral te gaan stemmen of een volmacht af te geven.

Maritsa  Amstelveen
(Foto Niels J. Kooijman - 2010)

De actievoerders van Maritsa


Het actiecomité heeft alle partijen schriftelijke gevraagd naar haar standpunt t.a.z. van de Maritsa, niet alle partijen hebben gereageerd en alleen Burger Belangen Amstelveen en de SP zijn TEGEN de komst van een zorgcentrum op de plek waar nu heel veel kinderen veilig spelen.

Er zijn tenslotte alternatieve genoeg bijvoorbeeld De groene Dijken, Olmenhof, ABN-AMRO kantoor aan de Groenehof, de kavel aan de Laan van de Helende Meesters en in het gebouw van de Amstelring. Maar helaas de gemeente heeft geen enkele ander optie serieus onderzocht, waardoor het actiecomité zal blijven strijden tegen de komst van het zorgcentrum juist op die plek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.