Bijgewerkt: 18 september 2021

Marja Pruis introduceert 'Kus me, straf me' in de bibliotheek

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
08-10-2013

Donderdag 17 oktober 2013 komt Marja Pruis, schrijfster en journaliste naar de bibliotheek aan het Stadshart Amstelveen haar boek 'Kus me straf me'. Wat maakt het ene boek zo tergend middelmatig en het andere zo onvergetelijk goed? Wat maakt literatuur tot literatuur?

Pruis Amstelveen
(Foto Bob Bronshoff - 2011)

Marja Pruis (1959) is een Nederlandse schrijfster en journaliste. Ze studeerde Nederlands en Algemene Taalwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna ging zij aan de slag als literatuurredactrice bij De Groene Amsterdammer, waar zij sinds 2006 deel uitmaakt van de redactie. Sinds 1999 schrijft zij romans


Als criticus, schrijver en veellezer heeft Marja Pruis deze vragen tot kunst verheven. Haar terugkerend thema is de spanning tussen schrijven en schaamte, toedekken en onthullen, intimiteit en openbaarheid. Waarom zijn zoveel schrijvers bang? En anderen juist te weinig? Kus me straf me is een prikkelende combinatie van literatuur en zelfbeschouwing. Een avond voor iedereen die meer wil halen uit de boeken die hij leest.

Donderdag 17 oktober 2013, Stadsplein Amstelveen, 20.15 – 22.00 uur, Prijs € 12,50. Pashouders € 10,00  - Voorverkoop-korting € 1,00. Kaarten zijn te verkrijgen in alle Amstelland Bibliotheken en online via www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.