Bijgewerkt: 17 april 2024

Massaal protest Veenendaalplein

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
29-11-2006

Omwonenden van het Veenendaalplein hebben massaal bezwaar gemaakt tegen het voornemen om het bestemmingsplan te wijzigen om woningbouw mogelijk te maken. In totaal 135 omwonenden hebben protest aangetekend tegen het artikel 19 procedure die gevoerd wordt om woningbouw mogelijk te maken.

Foto Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Het Veenendaalplein op 29 november 2006


Verdeeld over twee blokken wil projectontwikkelaar Proper Stok 51 appartementen aan het Veenendaalplein bouwen. Het gaat om 39 koop en 12 sociale huurwoningen. De appartementen komen op twee (half) verdiepte parkeergarages voor in totaal 39 auto’s. Daarnaast moeten er nog 38 auto’s op het maaiveld komen. De omwonenden maken bezwaar tegen het feit dat zij niet bij de plannen betrokken zijn geweest. Datzelfde bezwaar uitten zij al eerder toen de wijkvisie Keizer Karelpark werd besproken, de bouwplannen voor het Veenendaalplein maken daar geen onderdeel van uit.

Daartoe is besloten omdat de plannen al in de maak waren op het moment dat met het opstellen van de wijkvisie werd begonnen. De omwonenden hebben dan ook al eerder protest aangetekend tegen de wijkvisie, in totaal werden ruim 180 bezwaarschriften ingediend. Die bezwaren zijn volgens de omwonenden bij de behandeling van de wijkvisie echter nooit gehoord. De bewoners lopen met name te hoop tegen de plannen omdat bouw op het Veenendaalplein het laatste stuk grootschalig groen in de wijk aantast.

De gemeenteraad serveerde eerder dit jaar de wijkvisie af omdat zij ten koste zou gaan van teveel openbaar groen in de wijk. Ook meende een meerderheid dat de visie uit ging van teveel woningbouw. Begin deze maand heeft het college een aangepaste versie gepresenteerd. Die gaat uit van minder potentiële bouwlocaties en geeft een betere waarborg voor het openbar groen. Vandaag (woensdag 29 november) buigt de gemeenteraad zich over het stuk.


Lees verder over: Het Project Veenendaalplein


 
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.