Bijgewerkt: 18 mei 2024

McDonald's aan de Zijdelweg is niet bereikbaar is voor (brom)fietsers

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
20-11-2016

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer informeert de leden van de gemeenteraad van Amstelveen over het ontbreken van het fietspad naar het nieuwe McDonalds filiaal aan de Zijdelweg:

Gisteren (16 november 2016) is geconstateerd, dat de nieuwe McDonald's niet bereikbaar is voor (brom)fietsers, tenzij deze gebruik maken van het terrein van het tankstation. Dat is uiteraard een onwenselijke situatie. Deze ochtend is er overleg geweest tussen een aantal ambtenaren van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling, de afdeling Verkeer en de politie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer tijdens de gemeenteraadsvergadering op 9 november 2016


De ontwikkeling van de McDonald’s is door een projectleider van Stedelijke Ontwikkeling begeleid. In het voortraject heeft de gemeente de ontwikkelaar verzocht zorg te dragen voor een veilige afwikkeling van al het verkeer van en naar de McDonald’s. Vanuit de afdeling verkeer is duidelijk aangegeven, hoe de situatie voor fietsers eruit dient te zien. Omdat zowel de weg als de grond eigendom zijn van de Provincie en een particulier, heeft de afstemming hierover verder plaatsgevonden tussen de ontwikkelaar en de Provincie. Dat is blijkbaar niet gebeurd, hoogstwaarschijnlijk als gevolg van een misverstand bij de ontwikkelaar, die er ten onrechte vanuit is gegaan, dat het een gemeentelijke aansluiting betrof (hetgeen meestal gebruikelijk is). In het overleg met de politie van vanochtend is het volgende afgesproken:

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Het McDonalds filiaal aan de Zijdelweg op 20 november 2016-De gemeente gaat zo snel als het kan een stukje fietspad aanleggen (op grond van de Provincie). We lichten hierover de Provincie in en we stemmen met de ontwikkelaar de kosten af.

-We proberen vandaag nog een ontwerp voor een fietspad te maken, terwijl ons Ingenieursbureau een aannemer zoekt die tijd heeft om dit fietspad met spoed aan te leggen.

-De gemeente zal in samenwerking met politie ook de belijning en bebording op orde brengen, aangezien ook dit door de projectontwikkelaar op eigen inzicht (met goede bedoelingen overigens) en zonder overleg met de wegbeheerder (Provincie) is uitgevoerd.

-Vandaag zijn grote, gele waarschuwingsborden geplaatst met de tekst:’ Let op, fietsers op de rijbaan’.

-De McDonald’s regelt per direct verkeersregelaars.

Ik hoop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet, Jeroen Brandes wethouderAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.