Bijgewerkt: 25 juni 2022

Meanderpark boven de rijksweg A9

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-11-2019

Het inrichtingsplan voor de derde overkapping over de vernieuwde A9 is bekend. De Meanderoverkapping krijgt een groen karakter met fiets- en wandelverbindingen. De overkapping komt ter hoogte van Meandertorens III en IV en wordt 85 meter breed. De inrichting is samen met bewoners tot stand gekomen.

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen/Rijkswaterstaat - 2019)

Artist impression van het Meanderpark boven de rijksweg A9 in 2026


'Dat hier een park komt is mede te danken aan de inzet van de Belangen Vereniging Meander Bewoners. Zij pleitten destijds voor een bredere overkapping.  Door een extra bijdrage van de ontwikkelaar van het oude KPMG-gebouw en de gemeente is dit mogelijk. Nu ontstaat een volledig nieuw park in Amstelveen waar iedereen gebruik van kan maken.' – aldus Herbert Raat (VVD) wethouder A9.

Op de plek van de overkapping is nu de fietstunnel onder de A9. In de toekomst kunnen inwoners via een park over de A9 fietsen. Het groen in het park wordt een combinatie van verschillende boom- en struiksoorten. Daarnaast komt er een vijver van 80 tot 130 centimeter diep met een speciaal drainagesysteem om regenwater op te slaan. Eind 2017 was een meedenkavond voor omwonenden van de overkapping. Hieruit kwam duidelijk naar voren dat een groen, parkachtig karakter de voorkeur had. Een andere wens was het verlengen van de overkapping van 17 naar 85 meter. Dit is inmiddels in de plannen opgenomen.

De overkapping bij de Meander is één van de drie overkappingen over de toekomstige A9. De andere twee overkappingen zijn bij het Stadshart en het Oude Dorp. De belangrijkste functie van de overkapping bij het Stadhart is een verkeersplein en ook bij het Oude Dorp komt een park. Rijkswaterstaat levert in 2026 de drie (lege) overkappingen op, waarna de gemeente kan beginnen met de inrichting.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.