Bijgewerkt: 22 september 2021

Mediaraad Amstelveen wil meer journalistieke diepgang zien

Nieuws ->

Bron: Mediaraad Amstelveen
14-09-2021

Een jaar na haar oprichting doet de Mediaraad Amstelveen een oproep aan de lokale journalistiek om meer gebruik te maken van het Mediafonds dat dit jaar 120.000 euro in kas heeft, waarvan nu nog 60.000 euro beschikbaar is. De onafhankelijke Mediaraad, die de aanvragen voor financiële bijdragen beoordeelt, is vooral op zoek naar projecten met meer journalistieke diepgang.

Afgelopen jaar is er door de Mediaraad ruim 100.000 euro toegekend aan journalistieke projecten. 'Het kwam wat langzaam op gang, maar dat kwam denk ik ook doordat de Mediaraad onbekend was. Inmiddels hebben we een aantal interessante aanvragen toegekend. Dit zijn langdurige projecten dus die worden pas de komende maanden gepubliceerd' - zegt Monda Heshusius de voorzitter van de Mediaraad Amstelveen. Deze toegekende projecten zijn ingediend door bestaande lokale media en door zelfstandige journalisten.

Foto Amstelveen
(Bron Monda Heshusius/WhatsApp - 2021)

Monda Heshusius de voorzitter van de Mediaraad Amstelveen


Toch is de meerderheid van de aanvragen door de Mediaraad afgewezen. Voorzitter Heshusius roept de lokale journalistiek dan ook op om met flink wat nieuwe aanvragen te komen. 'Die mogen kritisch zijn en vooral graag met journalistieke diepgang. Wij dagen jullie uit. Er ligt een mooie subsidie te wachten op interessante journalistieke projecten. Maak er gebruik van. Zet  je tanden erin' – aldus Heshusius.

Voor de derde ronde – sluiting 30 september 2021 - is 60.000 euro beschikbaar. Om hiervoor in aanmerking te komen moet een project een begin- en een einddatum hebben. Het moet gepubliceerd worden in een medium, kosteloos toegankelijk zijn en van belang voor Amstelveense inwoners. Dat kan een krant of weekblad zijn, en/of op rtv of online te horen of te zien zijn. Meer info en aanvraagformulieren op www.mediaraadamstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.