Bijgewerkt: 2 maart 2024

Medisch specialisten hebben kort geding verloren

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksoverheid
06-10-2010

De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport mag verder werken aan wetgeving om de beloning van vrijgevestigde medisch specialisten aan de directies van ziekenhuizen over te laten. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vandaag bepaald in een kort geding dat een groep van 2400 specialisten had aangespannen.

Via een wijziging van de Wet Marktordening Gezondheidszorg (WMG) worden de inkomsten van medisch specialisten in de toekomst beter beheersbaar. De wetswijziging regelt onder andere dat er per instelling een grens geldt aan wat er aan honoraria voor medisch specialisten mag worden uitgegeven.

De specialisten moeten straks met hun eigen ziekenhuis onderhandelen over hun honoraria. Het ziekenhuis kan dan in onderhandeling met de specialisten afspraken maken over het te verdelen budget.

Ziekenhuizen kunnen er zelf voor kiezen goede specialisten beter te belonen. Het totaal van alle bedragen per instelling samen moet passen binnen het jaarlijks gereserveerde bedrag voor medisch specialisten en mag deze niet overschrijden. Lees ook: Ziekenhuis Amstelland doet mee aan landelijke actiedag van de OrdeAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.