Bijgewerkt: 7 december 2022

Meer leven in de wijk met Amstelveen Subsidie Speeddates en CultuurKabaal

Nieuws -> Informatief

Bron: Platform C-Amstelveen
29-03-2022

Amstelveen Subsidie Speeddates, kortweg ASS, is een nieuw initiatief, bedoeld voor iedereen in Amstelveen die een leuk idee heeft voor een culturele activiteit in de wijk, maar niet over de middelen beschikt om dit uit te voeren. Op 11 en 25 april 2022 vinden de eerste speeddates plaats. Méér cultureel leven in de wijk is ook het uitgangspunt van het al eerder gestarte project CultuurKabaal: vanaf 4 april wordt CultuurKabaal vervolgd in Wijkcentrum Alleman en De Bolder en opgestart in SAKB KunstLokaal. 

Meer culturele activiteiten in de wijk. Amstelveen Subsidie Speeddates is het antwoord op een behoefte die is gepeild in het inwonersonderzoek ‘Het culturele leven in Amstelveen 2020’. Daaruit blijkt dat men graag meer culturele activiteiten en aanbod in de Amstelveense wijken zou zien. In samenwerking met onder meer welzijnsorganisatie Participe Amstelland en de wijkcoaches is Platform C-cultuurcoach Luc Upson aan de slag gegaan om een format uit te werken. Uitgangspunten daarbij: een gemakkelijke en laagdrempelige manier om lokale initiatieven aan te moedigen, zonder ingewikkelde en tijdrovende procedures, met een korte mondelinge toelichting in het Nederlands of Engels, en een antwoord daarop op zeer korte termijn. Iedereen – particulieren, kleine zelfstandigen of welke rechtsvorm dan ook – is van harte welkom hieraan bij te dragen. Belangrijk is dat hiermee een vraaggericht aanbod wordt gecreëerd, want ‘de cultuursnelweg in Amstelveen is vooral eenrichtingsverkeer’, zegt Luc Upson, 'het aanbod wordt voornamelijk vanuit de grote culturele organisaties gestuurd.'  

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Het gebouw van Platform C Amstelveen op het Stadsplein


Speeddates. Tijdens de Amstelveen Subsidie Speeddates op 11 en 25 april 2022 krijgt eenieder de kans zijn idee te pitchen voor een panel van deskundigen. Is het panel enthousiast, dan staat er € 1.000,- tot € 2.500,- klaar om het idee uit te voeren. Waar moet men aan denken? Aan alles wat kan zorgen voor een verrijking van het lokale culturele leven. Een buurtpicknick met muziek, een wijkfeest met straattheater, een Caribische drumband opzetten, een korte film maken, een flashmob, een breakdance battle, een serie samba-dansavonden in het Wijkcentrum, een graffiti-marathon… Uiteraard zijn er enkele voorwaarden aan ASS verbonden. Het project wordt gefinancierd door Amstelidee en de gemeente Amstelveen. Voor meer informatie en inschrijving, zie www.platform-c.nu/ass.   

Nog meer CultuurKabaal. Na een uitstekend ontvangen try-out afgelopen zomer is het project CultuurKabaal gestaag verdergegaan met het aanbieden van cursussen, speciaal bedoeld voor kinderen - na schooltijd te volgen en gewoon in de buurt. Na de geslaagde start in Wijkcentrum Alleman werd Wijkcentrum De Bolder als locatie toegevoegd en vanaf 4 april a.s. is er ook CultuurKabaal in SAKB KunstLokaal. CultuurKabaal is een initiatief van Platform C. Het programma van deze editie is tot stand gekomen in samenwerking met Bibliotheek Amstelland en Klas Alpha. Amstelidee en de Gemeente Amstelveen financieren het project De bedoeling is dat kinderen in hun eigen wijk aan de slag gaan met wat zij echt leuk vinden, en hun talenten ontdekken.

Van streetdance tot programmeren. In Wijkcentrum Alleman (wijken Bankras en Kostverloren) wordt CultuurKabaal vanaf 4 april 2022 voortgezet met trajecten van 9 lessen per discipline op de maandag- of dinsdagmiddag. Er kan worden gekozen voor Arts & Crafts (8-12 jr), Streetdance (6-9 jr) of Theater (8-12 jr).

In Wijkcentrum De Bolder (wijk Groenelaan) zijn vanaf 4 april trajecten te volgen van 9 lessen per discipline op de maandag- of dinsdagmiddag, met keuze uit Streetdance (6-9 jr), Hiphop Dance (8-12 jr), Animatie & Programmeren (6-9 jr) en DJ (8-12 jr).

In SAKB KunstLokaal (wijk Keizer Karelpark) zijn vanaf 4 april twee series van elk negen kennismakingslessen te volgen, naar keuze: Streetdance - Video Verhalen - Theater (6 - 9 jr) of Hiphop Dance - DJ - Arts & Crafts (8 - 12 jr).  Voor inschrijving en overige informatie: https://www.platform-c.nu/cultuurkabaal.

Amstelveen Subsidie Speeddates. Informatie en inschrijven via www.platform-c.nu/ass Maandag 11 april vanaf 20.00 uur - Wijkcentrum Alleman Den Bloeyenden Wijngaerdt 1 - 1183 JM  Amstelveen. Maandag 25 april vanaf 20.00 uur - Wijkcentrum De Bolder Groenhof, 1186 DL Amstelveen

CultuurKabaal. Informatie en inschrijven via www.platform-c.nu/cultuurkabaal Vanaf maandag 4 april 2022 Wijkcentrum Alleman, Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen. Wijkcentrum De Bolder, Groenhof, 1186 DL Amstelveen. SAKB KunstLokaal, Ouderkerkerlaan 15, Amstelveen. Voor vragen en meer informatie: Bel of app Luc Upson, cultuurcoach bij Platform C op 06-166 169 51Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.