Bijgewerkt: 15 juni 2024

Meerdere incidenten in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
07-04-2016

Op woensdagavond 6 april 2016 hebben meerdere incidenten plaatsgevonden in Amstelveen. Bij één van de incidenten is een man gewond geraakt. Vermoedelijk hebben de zaken met elkaar te maken. De politie is op zoek naar de dader en roept getuigen op zich te melden. Omstreeks 19.15 uur heeft een man op het Stadsplein een stel geprobeerd te beroven van hun geld. Dat mislukte en de dader ging er vandoor. Hierbij raakte niemand gewond. Ongeveer een kwartier later kreeg de politie de melding van een gewonde man op de Meander. Hij is met verwondingen aan zijn hoofd naar het ziekenhuis gebracht. Vermoedelijk heeft dezelfde dader die bij het stel op het Stadsplein toesloeg ook deze man gewelddadig geprobeerd te beroven.

Diefstal auto's. Kort daarna kreeg de politie de melding, dat op de Burgemeester Rijnderslaan onder bedreiging een auto is gestolen. Het is een zwarte Opel Astra met het kenteken 58-PZD-9. Even later werd een vrouw op de Dignahoeve beroofd van haar auto. Dit is een rode Daihatsu Cuore met het kenteken RF-GF-36.

Signalement. Het lijkt erop, dat één dader verantwoordelijk is voor de incidenten. We zijn op zoek naar een blanke man met een Oost-Europees uiterlijk. Hij heeft een normaal postuur, is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang en heeft donkerbruin golvend haar. Hij droeg een halflange jas tot op de heup en droeg een zwarte rugzak bij zich.

Getuigenoproep. De politie is op zoek naar de dader en de auto’s. Was u getuige, of heeft u meer informatie over de incidenten, of de dader, belt u dan 0900-8844. Ziet u de gestolen auto’s ergens rijden, of geparkeerd staan, belt u dan de politie via 112.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.