Bijgewerkt: 14 augustus 2022

Meerdere reacties in zoektocht kindje op historische foto

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-07-2022

Amstelveenweb.com kreeg op 24 juli 2022 kreeg een reactie over wie het meisje op de foto zou zijn: Die gegevens staan nu onder de foto van het voorgaande bericht, namelijk dat op Het Zwijntje het dochtertje Juliette (6 jaar) van mevrouw Ineke Blaas zit, die samen met haar dochtertje Wieneke (3 jaar) voor de ramen van schoenenwinkel Huf staat. Echter na dat bericht hebben maar liefst 10 inwoners van Amstelveen gemeld het kindje op de foto te kunnen zijn. Om toch te kunnen achterhalen wie er nu echt op het Zwijntje zit, heeft de gemeente gevraagd een oude foto met dezelfde kleding op te sturen. De foto van het Zwijntje is onderdeel van de historische fototentoonstelling van de A9 en het Stadshart in belevingscentrum Amstelveen InZicht.

Foto Amstelveen
( Beeldbank Amstelveen/ Amstelveenweb.com - 2022)

Dit bronzen beeld 'Het Zwijntje' stond voor de HEMA in het Winkelcentrum Stadshart in Binnenhof en menig kind zat op de rug van het zwijn


Foto Amstelveen
(Bron Beeldbank Amstelveen - 2022)

Het bronzen beeld 'Het Zwijntje' met het meisje op zijn rug voor de HEMA in 1975 vanuit een andere hoek gefotografeerd

Op de beeldbank is een tweede foto van het kindje gevonden, waarop de jas en de schoenen goed te zien zijn. Met name donkere jas met bont langs de mouwen en kraag is herkenbaar. Door het opsturen van een foto uit hetzelfde jaar in dezelfde jas, hoopt de gemeente te weten te komen wie er daadwerkelijk op de foto staat.

Langskomen bij Amstelveen InZicht
Amstelveen InZicht is geopend op woensdag, donderdag, vrijdag én de eerste zaterdag van de maand van 12.00-17.00 uur. Het belevingscentrum bevindt zich boven de bibliotheek op Stadsplein 103 en is een initiatief van de gemeente Amstelveen, Rijkswaterstaat en de Vervoerregio Amsterdam.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.