Bijgewerkt: 29 februari 2024

Meivakantie 2015 workshops bij Bibliotheek Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
28-04-2015

Nog op zoek naar iets leuks voor de kinderen om te doen in de meivakantie? De Bibliotheek Amstelland organiseert twee boeiende workshop in samenwerking met Mad Science. Zin in wat spanning? Dan kun je op 4 mei 2015 meedoen met de workshop elektriciteit. Op donderdag 7 mei ontdek je in de Workshop Magische Magneten alles over de werking van magneten.

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2015)

Workshop Magische Magneten


In de workshop elektriciteit ontdek je samen met een professor van Mad Science, hoe elektriciteit werkt. In je zelfgemaakte stroomkring ga je lampjes laten branden en zoemers laten ‘buzzen’. Je leert wat protonen en elektronen zijn en hoe zij samenkomen in een plasmabol. Voor de durfals is er ook nog het bliksemexperiment…

Foto Amstelveen
(Bron Bibliotheek Amstelland - 2015)

Workshop Elektriciteit


Op 7 mei leer je alles over magnetisme in de workshop Magische Magneten. Ook daar ga je met een professor aan de slag en experimenteer je er op los. Gaat het jou lukken om een paperclip te laten zweven? De Workshop Elektriciteit is op maandag 4 mei in bibliotheek Westwijk en op vrijdag 8 mei in bibliotheek Uithoorn. De workshop Magische Magneten is op 7 mei in bibliotheek Aalsmeer. De workshops beginnen om 11.00 uur en duren een uur. Geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 9 jaar. Kaartjes zijn er al vanaf € 4,50 euro en zijn te koop in een van de Amstelland bibliotheken of op de website van de bibliotheek www.debibliotheekamstelland.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.