Bijgewerkt: 31 maart 2023

Meivakantie 2022 in het Amstelveens Poppentheater

Nieuws -> Poppentheater

Bron: Amstelveens Poppentheater
25-04-2022

Op zondag 1 en maandag 2 mei 2022 om 14.30 uur brengt Irene Laros de 4+ voorstelling 'Reus Ribus en de Relkabouters' in het Amstelveens Poppentheater. Op een dag komen er nieuwe buren naast Reus Ribus wonen: kabouters. Dat zal wel loslopen toch? Totdat blijkt dat kabouters en reuzen niet samen gaan. Door middel van kleurrijke pop-up decors wordt het publiek meegevoerd in de zoektocht van Ribus naar een nieuw thuis. Met of zonder kabouters…

Foto Amstelveen
(Foto Irene Laros - 2022)

Irene Laros tijdens de voorstelling 'Reus Ribus en de Relkabouters'


Op dinsdag 3 mei 2022 om 14.30 uur gaat Liedjestovenaar Naomi Inez op reis door het muzikale landschap van Marokko in de 4+ voorstelling ‘Magisch Marokko’. Ze start op het kloppende hart van Marrakesh, het Djemaa El Fna plein. Tijdens haar tocht, wordt ze door lokale musici meegenomen in de verschillende muziekstijlen van het land, van gnawa tot nomaden muziek. De Magie van Marokko zoomt in op de magische aantrekkingskracht van de Noord-Afrikaanse cultuur, de muziek, de taal, de sfeer, de kleuren en de geuren. Speciaal is dat deze voorstelling vandaag in het Amstelveens Poppentheater in première gaat.Op vrijdag 6 mei 2022 10 uur 30 wordt 'Vinkie Vliegt Ver' (2+) door Theater Kwadraat opgevoerd. Vinkie zit nog steeds in het nest hoog in de boom. Ze moet net als haar broertjes en zusjes leren vliegen omdat ze, in de herfst, met z’n allen een grote reis gaan maken. De Grote Trek. Maar Vinkie is bang. Bang om te vallen. Bang voor de kat onderaan de boom. Bang om uitgelachen te worden. Maar vooral bang voor De Grote Trek.Waar gaat die Grote Trek naar toe? Hoe weten we de weg? Wie vliegt er voorop? Is er onderweg wel eten voor alle vogels? Op een dag vindt Vinkie de kracht en de moed om over haar angst heen te komen en vol vreugde de toekomst tegemoet te vliegen. Het decor wordt verbeeld door een ladder omgetoverd tot boom. Naast spel wordt het verhaal ondersteund door muziek en geluidjes. Naast het bespelen van de figuren, speelt de speelster zelf ook een personage in de voorstelling mee.

Adres: Wolfert van Borsselenweg 85A, 1181 PH Amstelveen. Toegangsprijs: € 9,00. Reserveren kan via https://amstelveenspoppentheater.nl/ ,  info@amstelveenspoppentheater.nl of via 020-6450439Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.