Bijgewerkt: 3 december 2021

Meldingen van de Politie Amstelveen op week 6-2018

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amstelveen
15-02-2018

Politie Amstelveen 13 februari om 10:00 wekelijkse update via Facebook

Naast onze andere werkzaamheden hebben we afgelopen week 130 meldingen verwerkt. Hieronder een samenvatting van wat we tegengekomen zijn:

-Afgelopen week hebben we 2 personen bezocht die nog een boete of vordering open hadden staan - een (1) persoon moest direct 2300 euro betalen, - een (1) persoon moest direct 427 euro betalen

-Een (1) persoon werd slachtoffer van zakkenrollerij. Daar werd een telefoon bij buitgemaakt. Kort daarna konden we een verdachte aanhouden. De man ontkende, dat hij de telefoon gestolen had. Helaas voor de man bleek uit camerabeelden, die liegen niet, dat we toch echt de juiste man hadden. Afgelopen week werden er door ons 3 winkeldieven aangehouden. Ze zijn overgedragen aan de recherche.

-Afgelopen week zijn er in Amstelveen 3 fietsen, 2 auto’s en 3 bromfietsen gestolen. Wij hebben de afgelopen weken meerdere fietsendieven aangehouden. Zowel op heterdaad als na onderzoek.

-We hebben op heterdaad 2 bekende fietsendieven aan kunnen houden door inzet van ons burgerteam. Ons burgerteam heeft na een onderzoek een 13 (!!) jarige jongen aan kunnen houden. Deze jongen bleek een lucratieve handel in gestolen fietsen te hebben. Naast de strafrechtelijke afhandeling zal er ook een zorg traject gestart worden om herhaling te voorkomen.

-Drie keer hebben we moeten bemiddelen bij een geluidsoverlast.

-Twee keer betrof dit overlast van de buren (slaan met de deuren/luide kinderen)

- Een keer betrof het een luid jongeren feestje in een woning

-Na onderzoek en inzet van ons burgerteam hebben we een man , op heterdaad, aangehouden voor heling. Hij probeerde gestolen goederen te verkopen. Helaas voor de man waren de kopers twee politieagenten. De man is overgedragen aan de recherche.

-15 personen hadden onze hulp nodig omdat ze onwel, of verward waren.

- Een (1) persoon veroorzaakte veel geluidsoverlast. Eenmaal binnen zagen wij, dat het huis enorm vervuild was. We zorgen ervoor, dat de man de juiste hulp aangeboden krijgt. Met hopelijk als gevolg dat de buren veel minder overlast gaan ervaren.

-Een man was waarschijnlijk door zijn suikerziekte onwel geworden. De man is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

-Tijdens het klussen besloot de klusser er lekker een paar alcoholische drankjes bij te drinken. De klusser viel en kon niet meer opstaan. Wij hebben de zorg van de man, na controle door de ambulanceverpleegkundige, overgedragen aan zijn vrouw.

- Een ietwat verwarde man besloot boodschappen te gaan doen. Het was wat koud buiten, en in plaats van een warme jas besloot hij gewikkeld in zijn dekbed naar buiten te gaan.

- We werden door een verwarde dame gebeld met de mededeling, dat er mensen gegijzeld waren en afgevoerd naar Afrika werden. We konden haar geruststellen en hebben uiteraard de juiste hulp ingeschakeld.

- We werden in paniek gebeld, dat een 1 jarig ventje onwel geworden was en mogelijk gereanimeerd moest worden. Dit zijn voor ons natuurlijk ook de meldingen waar onze hartslag flink van omhoog gaat. Ter plaatse bleek het ventje gelukkig alweer te huilen. Dat zijn de momenten, dat het geluid van een huilend kind het mooiste geluid van de wereld is. Het ventje is voor onderzoek naar het ziekenhuis geweest en blijkt waarschijnlijk een allergie voor pinda’s/noten te hebben.

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar en inzetbaar voor hulp en uw veiligheid. Waakzaam en dienstbaar. Bij Spoed 112. Geen Spoed 0900 8844Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS