Bijgewerkt: 8 mei 2024

Meldpunt discriminatie in Westend Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
31-01-2024

Inwoners die discriminatie willen melden of vragen hebben, kunnen nu terecht bij een inloopspreekuur in wijkcentrum Westend. Medewerkers van Discriminatie.nl Regio Amsterdam houden vanaf woensdag 7 februari 2024 om de week spreekuur tussen 10.00 en 12.00 uur. “Soms kan het fijn zijn om een gesprek face-to-face te voeren”, zegt wethouder Floor Gordon (D66). “Het verlaagt de drempel.”

“Bovendien draagt het bij aan de bekendheid van het meldpunt”, vult wethouder Marijn van Ballegooijen (PvdA) aan. “Hoe meer inwoners weten dat het bestaat hoe beter.” Beide wethouders namen dinsdag 30 januari een kijkje in Westend en ontmoetten de medewerkers.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Wethouders Gordon en Van Ballegooijen met de medewerkers van Discriminatie.nl bij de ingang van Wijkcentrum Westend op 30 januari 2024

Het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam is er voor iedereen die melding wil maken van discriminatie of informatie zoekt. Het meldpunt is er niet alleen voor mensen die discriminatie ervaren, maar ook voor mensen die er getuige van zijn.

Iedere melding belangrijk. Het inloopspreekuur is een laagdrempelige manier voor mensen om hun verhaal te doen en vragen te stellen over welke mogelijkheden zij hebben. “Soms zijn mensen bang dat hun verhaal niet belangrijk of erg genoeg is om een afspraak voor in te plannen”, laat Discriminatie.nl Regio Amsterdam weten. “Het inloopspreekuur kan ervoor zorgen dat iedereen voelt dat ze bij het meldpunt terecht kunnen.”

Bij het meldpunt wordt geluisterd en samen gezocht naar de beste oplossing. Dat wordt discreet en zorgvuldig gedaan. Elke melding wordt serieus genomen. Het meldpunt ondersteunt, biedt hulp en bemiddelt. Als de melder het wenst kan het meldpunt contact opnemen met de veroorzaker. Anoniem melden kan ook.

Meer informatie over discriminatie in de regio is te vinden op de website van discriminatie.nl Vragen kunnen telefonisch worden gesteld via 020-6385551 of via het e-mailadres regioamsterdam@discriminatie.nl Ook is er de gratis app Meld discriminatie Nu! Downloaden kan in de App Store of Google Play.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.