Bijgewerkt: 7 september 2024

Mensen gezocht voor Amstelveners met geldzorgen

Nieuws -> Informatief

Bron: Dick Aanen
16-07-2024

Mensen met geldzorgen hebben veel baat bij persoonlijke begeleiding van een vrijwilliger. De vorig jaar opgericht stichting SchuldHulpMaatje Amstelveen is daarom op zoek naar Maatjes, die bereid en in staat zijn om deze mensen gedurende langere periode actief te begeleiden.

SchuldHulpMaatjes is vorig jaar opgericht als initiatief van verschillende Amstelveense kerken. Ondertussen is er een bestuur gevormd. Theo den Blanken en Haydee Bean zijn de eerste gecertificeerde Maatjes van de stichting.

Intensieve begeleiding. De vrijwillige en gecertificeerde Maatjes begeleiden mensen met schulden intensief, het liefst in een vroeg stadium. Ze komen bij de mensen thuis, gaan met hen in gesprek en luisteren naar hun levensverhalen.

Hulp op maat. De hulp verschilt per persoon. Het kan zijn dat Maatjes de hulpvragers helpen bij het op orde brengen van hun financiële administratie. Maar ook gaan ze mee als er ingewikkelde gesprekken moeten worden gevoerd met instanties, zoals bijvoorbeeld bij de Sociale Dienst of de woningcorporatie.

Aanvullend op professionele hulp. Maatjes zijn altijd aanvullend op de gemeentelijke schuldhulpverlening. Bovendien werkt SchuldHulpMaatje Amstelveen graag samen met andere organisaties die een soortgelijke doelstelling hebben, zoals Participe en Humanitas.

Foto Amstelveen
(Bron Dick Aanen - 2024)

Theo den Blanken en Haydee Bean zijn de eerste gecertificeerde Maatjes van SchuldHulpMaatje Amstelveen

Aanpak succesvol. SchuldHulpMaatjes is actief in ruim 160 burgerlijke gemeenten in Nederland. Bijna 11.000 mensen kregen in 2023 hulp van een Maatje en bijna 45.000 mensen ontvingen preventieve hulp. De aanpak van SchuldHulpMaatje is zeer succesvol. In 2023 was landelijk gezien zo’n 61 procent van de hulpvragers (nog) niet in beeld bij de professionele schuldhulpverlening.

Driedaagse cursus. Ook dit najaar kunnen geïnteresseerde Maatjes deelnemen aan de driedaagse (gratis) opleiding. Na het behalen van het certificaat kunnen ze direct aan de slag.

Meer informatie is verkrijgbaar bij coördinator Theo den Blanken: 06-37447420. Of kijk op de website https://schuldhulpmaatje.nl/amstelveen/



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.