Bijgewerkt: 27 juni 2022

Mensen met een minimuminkomen krijgen dit jaar een extraatje

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
25-06-2014

De minima krijgen dit jaar een extraatje. De Tweede Kamer heeft ingestemd met het wetsvoorstel van Staatssecretaris Klijnsma. Een echtpaar krijgt eenmalig € 100, een alleenstaande ouder € 90 en een alleenstaande € 70. In 2014 staat de koopkracht van minima onder druk. Daarom heeft het kabinet in de begroting voor 2014 eenmalig € 70 miljoen gereserveerd voor een koopkrachttegemoetkoming. Het wetsvoorstel wordt in het najaar in de Eerste Kamer besproken.

Foto Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2014)

Jetta Klijnsma, (PvdA) staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid


De bedoeling is, dat mensen met de laagste inkomens voor de Kerst van dit jaar het extraatje als koopkrachttegemoetkoming krijgen. Gemeenten en/of de Sociale Verzekeringsbank zullen het extraatje uitkeren. Later dit jaar zal er voorlichting gegeven worden over de aanvraag en uitbetaling van de regeling. Mensen hoeven zich daarom nu nog niet te melden, of actie te ondernemen.

De tegemoetkoming is bedoeld voor bijstandgerechtigden en voor mensen, die een inkomen hebben van maximaal 110% van het sociaal minimum. Dat betekent, dat naast mensen met een bijstandsuitkering ook werkende, of andere uitkeringsgerechtigden met een laag inkomen in aanmerking komen. Om de tegemoetkoming een wettelijke basis te geven wordt de Wet Werk en Bijstand tijdelijk aangepast.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.