Bijgewerkt: 25 juni 2024

Mensen van partnerstad Villa El Salvador op werkbezoek in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
19-04-2016

Van maandag 18 t/m vrijdag 22 april 2016 brachten mensen van partnerstad Villa El Salvador (VES) een werkbezoek aan Amstelveen. Er vond onder andere een mini-conferentie plaats over het versterken van het jongerenbeleid. Het doel was om aan het einde van de conferentie een projectplan te hebben, waarmee we een subsidieaanvraag kunnen indienen bij het Europese jongerenprogramma Erasmus+. Naast de gemeente Amstelveen nemen partnerstad Villa El Salvador (VES) deel en de Spaanse gemeente Santa Coloma de Gramenet. Deze laatste stad is ook een partnerstad van VES.Burgemeester Mirjam van ’t Veld:” De band met partnerstad VES is hecht. Het is daarom goed om elkaar met enige regelmaat te treffen om ontwikkelingen op diverse terreinen met elkaar door te spreken. Een belangrijk onderdeel van dit werkbezoek is het jongerenbeleid. Wethouder Brandes neemt daarom het voortouw om tot de subsidieaanvraag te komen. Jongeren zijn belangrijk voor een gemeente. Niet alleen in Amstelveen, maar zeker ook in VES. In deze jonge stad is 60% van de bevolking jonger dan 27 jaar. Door samen op te trekken hopen we ons beleid verder te verbeteren. Samenwerking zorgt voor meer resultaat!”

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Anne Kaiser beleidsmedewerker, Alexander Meijer gemeentesecretaris, Carlos Herrera Rodríguez ambassadeur van Peru, Mirjam van 't Veld burgemeester van Amstelveen en Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Jeugd met de delegatie uit Villa el Salvador op 18 april 2016 in het raadhuis. In de achtergrond rechts op de foto staat Gerard Lohuis, directeur van P60


Gedurende de miniconferentie werkt een groep medewerkers uit de 3 gemeenten nauw samen om een goed projectvoorstel te schrijven, dat daadwerkelijk bijdraagt aan de verbetering van de positie van jongeren, met name in Villa El Salvador. De samenwerking tussen Villa El Salvador, Santa Coloma de Gramenet en Amstelveen wordt met interesse gevolgd vanuit Peru, getuige het bezoek van Ambassadeur Carlos Herrera Rodríguez (1961). Hij liet zich op de eerste dag van de conferentie informeren over de stand van zaken en benoemde, dat het de samenwerking met Amstelveen ook voor VES van enorme waarde is.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Villa El Salvador?

Villa El Salvador is het 42ste district van de 43 die deel uitmaken van de provincie Lima, Peru en heeft 543.131 bewoners (2014). Gelegen in het zuiden van Lima, in het noorden begrensd door de San Juan de Miraflores, het oosten met de wijk Villa Maria del Triunfo, het zuiden met de wijk Lurin en west met het district Chorrillos en de Stille oceaan.

De eerste bewoners van Villa El Salvador waren migranten uit het binnenland van Peru, die in Lima waren aangekomen na de grote aardbeving van 1970 en ze hebben een stuk grond in gebruik genomen binnen de grenzen van San Juan de Miraflores.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.