Bijgewerkt: 26 juni 2022

Met de Zonnebloem naar de naar de Veluwe

Nieuws -> Sociaal

Bron: Leo van Houte
12-10-2013

Vrijdag 11 oktober 2013 organiseerde de afdeling Molenkwartier van de Zonnebloem een herfsttoer naar de Veluwe. 's Middags vertrokken 44 ouderen en 5 vrijwilligers per luxe touringcar. Er werd een mooie toeristische route gereden via de Flevopolder en Harderwijk naar de bestemming op de Veluwe.

Na aankomst in restaurant De Dennenhoeve in Nunspeet werden de ouderen getrakteerd op een goedverzorgde “high tea” met sandwiches, taartjes, kleine saucijzenbroodjes, cones en andere lekkernijen. Onder het genot van hapjes en drankjes kon er gezellig worden bijgepraat.

zonnebloem Amstelveen
(Foto Leo van Houte - 2013)

Met de Zonnebloem naar de Veluwe


Aan het einde van de middag keerde het gezelschap weer terug naar Amstelveen. Ondanks het onstuimige herfstweer kan worden teruggekeken op een zeer geslaagde middag, die mede tot stand kwam door een donatie uit het Coöperatief Fonds van Rabobank Amstel & Vecht.

Nationale Vereniging De Zonnebloem zorgt voor betekenisvolle ontmoetingen tussen vrijwilligers en mensen met een fysieke beperking door ziekte, handicap of ouderdom. Het motto is: “Samen bouwen aan zorgzame samenleving, want zonder elkaar is iedereen alleen”.

Als u interesse heeft voor het werk als vrijwilliger bij De Zonnebloem, afdeling Molenkwartier, kunt u contact opnemen met Willemien Gerritsen, 020-6472714 of Ina van der Maas, 020-6474658. Wilt u financieel bijdragen dan kunt uw gift overmaken op rekening 1663.66.900 t.n.v. De Zonnebloem, afdeling Molenkwartier o.v.v. gift.

Nationale Vereniging de Zonnebloem?

Het is een landelijke vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of handicap. De Zonnebloem heeft een onderafdeling "Zonnebloem Linq" die zich speciaal richt op jongeren met fysieke beperkingen. Deze afdeling met vele onder afdelingen wordt gerund door en voor jongeren van 18 tot 45 jaar.

Het is in 2011 met ruim 43.000 vrijwilligers één van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Het land is opgedeeld in 1365 regio's die individueel, of in samenwerking evenementen organiseren. Jaarlijks brengen de vrijwilligers meer dan 1.3 miljoen bezoekjes aan voor wie sociaal isolement dreigt.

Daarnaast verzorgt de Zonnebloem landelijk jaarlijks voor 312.500 mensen regionale dagtochten per boot, theatervoorstellingen, rondvaart tochten door Amsterdam en tal van andere uitstapjes. Voor 7.850 mensen organiseert de Zonnebloem aangepaste vakanties in binnen- en buitenland met verzorging en medische begeleiding voor fysiek gehandicapten in speciaal aangepaste accommodaties (zoals het Motor Schip De Zonnebloem). Ruim 600.000 ondersteunende leden en donateurs maken het Zonnebloem werk mogelijk.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.