Bijgewerkt: 2 december 2023

Met je favoriete e-book op de foto in bibliotheek Stadsplein Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelland
22-01-2016

Een maand lang staan bibliotheken in het teken van het e-book. Deze campagne, die meer bibliotheekleden ertoe moet verleiden om een account aan te maken om e-books te lenen, of hun bestaande account vaker te gebruiken, duurt nog tot 15 februari. Op 5 februari 2016 kunt u in bibliotheek Stadsplein samen met uw favoriete e-book op de foto in het speciale e-book fotohokje. De fotostrookje die gemaakt worden zijn ook te gebruiken als uw persoonlijke boekenlegger.

Foto Amstelveen
(Foto Bibliotheek Amstelland - 2016)

E-book fotohokje


Het e-book fotohokje staat op vrijdag 5 februari vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur in de bibliotheek aan het Stadsplein op de eerste verdieping. Op het moment, dat men op de foto is geweest, liggen er twee dezelfde strookjes klaar met elk drie foto’s. De strookjes kunnen ook worden gebruikt als boekenlegger. De bezoekers kunnen vervolgens zelf beslissen, of zij de foto’s direct willen doorzetten op Facebook, of Twitter, of naar zichzelf willen mailen.

De campagne is op de eerste plaats opgezet als leesbevordering. In 2014 werden 814.000 boeken gedownload door bibliotheekleden, eind vorig jaar waren dat er 1,6 miljoen. Bijna een verdubbeling van het aantal. Ook moet de campagne bijdragen aan het imago van de bibliotheek. “Al jaren doen wij veel meer dan alleen boeken uitlenen”, zegt e-book ambassadeur Eveline Bok van de Bibliotheek Amstelland. “Door nu aandacht te besteden aan dit onderwerp wordt dat extra benadrukt.”

Om nog meer aandacht te generen voor de meer dan 10.000 e-books in de collectie van de bibliotheken houden lezers en schrijvers een twitterestafette, waarbij ze een maandlang twitteren over hun favoriete e-book onder de hashtag #FavEbook. Deelnemers zijn o.a. Kluun, Paul van Loon, Ronald Giphart, Abdelkader Benali en Franca Treur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.