Bijgewerkt: 8 december 2023

Met omweg naar Schiphol-Oost

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
30-09-2010

Amstelveen verliest zijn rechtstreekse wegverbinding: tussen het Oude Dorp en Schiphol-Oost en Badhoevedorp. Vanaf de rotonde in de Burgemeester Colijnweg in het Amsterdamse Bos is het voor automobilisten straks niet meer mogelijk rechtdoor te rijden naar de draaibrug bij Schiphol-Oost.

In plaats daarvan moet het verkeer via de Nieuwe Meerweg naar de Bosrandweg rijden en dan verder richting Schiphol-Oost. De reden voor deze veranderingen is de aanleg van een nieuwe oprit van de A9 in het Amsterdamse Bos, die vooral bedoeld is voor veilingverkeer richting Duitsland en Polen. Door gebruik te maken van deze oprit schieten chauffeurs sneller op dan via de N201 door Uithoorn naar de A2.

N232 Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De rotonde aan de Burgemeester Colijnweg (N232) met links de Nieuwe Meerweg
De nieuwe verbinding begint al bij de omgelegde N201 bij Aalsmeer, volgt de Ringdijk, gaat met een nieuw viaduct over de kruising bij de brug bij de Bosrandweg heen en dan via de draaibrug bij Schiphol-Oost naar de nieuwe oprit. Het westelijk gedeelte van de Colijnweg en de draaibrug worden afgesloten voor verkeer uit Amstelveen.

De Nieuwe Meerweg wordt tussen rotonde en Bosrandweg omgevormd tot een volwaardige doorgaande weg. Nu geldt hier een maximum snelheid van 30 kilometer per uur. Dat wordt 60 kilometer per uur. Lijnbussen gaan ook van de nieuwe route gebruik maken. B en W vinden, dat de ontsluiting van Amstelveen aan de westzijde hierdoor 'op een acceptabele manier' is gegarandeerd.

Fietsers kunnen wel over de draaibrug blijven rijden, maar het gedeelte van het fietspad, dat nu aan de noordkant van de Colijnweg ligt, wordt verplaatst naar het zuiden. De A9-oprit krijgt een onderdoorgang, waardoor fietsers toch de draaibrug kunnen bereiken.

De gemeenteraad neemt binnenkort een besluit over de voor dit alles benodigde aanpassing van het bestemmingsplan. Dit besluit is wel enkele maanden uitgesteld, omdat de provincie Noord-Holland, het Amsterdamse Bos en de Fietsersbond nog overleggen over wijzigingen die , minder bomen kosten.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.