Bijgewerkt: 22 december 2024

Michael Moore presenteert Planet of the Humans

Nieuws -> Informatief

Bron: Michel Moore/Wikipedia/YouTube
23-04-2020

Michael Moore presenteert Planet of the Humans, (Planeet van de Mensen) een documentaire die durft te zeggen wat niemand anders zal zeggen op deze Dag van de Aarde - dat we de strijd om de klimaatverandering op de planeet aarde te stoppen verliezen omdat we leiders volgen die ons op de verkeerde weg hebben gebracht - en de groene beweging uitverkoopt aan rijke belangen en het Amerikaanse bedrijfsleven. Deze film is de wake-up call naar de realiteit, waar we bang voor zijn: dat in het midden van een door de mens veroorzaakte uitsterving, het antwoord van de milieubeweging is om aan te dringen op techno-fixes en pleisters. Het is te weinig, te laat.



Verwijderd uit het debat is het enige dat ons zou kunnen redden: grip krijgen op onze uit de hand gelopen menselijke aanwezigheid en consumptie. Waarom is dit niet DE kwestie? Omdat dat slecht zou zijn voor de winst, slecht voor het bedrijfsleven. Zijn wij milieuactivisten gevallen voor illusies, 'groene' illusies, die allesbehalve groen zijn, omdat we bang zijn dat dit het einde is en we al onze hoop hebben gevestigd op biomassa, windturbines en elektrische auto's?

Geen enkele hoeveelheid batterijen gaat ons redden, waarschuwt directeur Jeff Gibbs (levenslange milieuactivist en coproducent van 'Fahrenheit 9/11' en 'Bowling for Columbine'). Deze dringende, niet te missen film, een frontale aanval op onze heilige koeien, genereert gegarandeerd woede, debat en, hopelijk, de bereidheid om onze overleving op een nieuwe manier te zien - voordat het te laat is.

Met als resultaat: Al Gore, Bill McKibben, Richard Branson, Robert F Kennedy Jr., Michael Bloomberg, Van Jones, Vinod Khosla, Koch Brothers, Vandana Shiva, General Motors, 350.org, Arnold Schwarzenegger, Sierra Club, the Union of Concerned Scientists, Nature Conservancy, Elon Musk, Tesla. Muziek van: Radiohead, King Crimson, Emerson, Lake & Palmer, Blank & Jones, If These Trees Could Talk, Valentina Lisitsa, Culprit 1, Patrick O'hearn, The Torquays, Nigel Stanford, en nog veel meer.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia/Nicolas Genin - 2020)

Michael Moore tijdens het 66ste Filmfestival van Venetië op 6 september 2009


Michael Francis Moore (geboren op 23 april 1954) is een Amerikaanse documentairemaker, auteur en activist. Zijn werk gaat vaak over de onderwerpen globalisering en kapitalisme. Moore won in 2002 de Academy Award for Best Documentary Feature for Bowling for Columbine, die de oorzaken van het bloedbad op de Columbine High School en de algemene wapencultuur van de Verenigde Staten onderzocht. Hij regisseerde en produceerde ook Fahrenheit 9/11, een kritische blik op het presidentschap van George W. Bush en de War on Terror, die 119.194.771 dollar opleverde om de hoogst scorende documentaire aan de Amerikaanse kassa aller tijden te worden.

De film won ook de Palme d'Or op het filmfestival van Cannes in 2004. Zijn documentaire Sicko, die de gezondheidszorg in de Verenigde Staten onderzoekt, behoort tot de top tien van hoogst scorende documentaires vanaf 2020. In september 2008 bracht hij zijn eerste gratis film op het internet uit, Slacker Uprising, die zijn persoonlijke zoektocht documenteerde om meer Amerikanen aan te moedigen om te stemmen bij presidentsverkiezingen. Hij heeft ook geschreven en gespeeld in de TV shows TV Nation, een satirische nieuws-magazine tv-serie, en The Awful Truth, een satirische show. In 2018 bracht hij zijn laatste film uit, Fahrenheit 11/9, een documentaire over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 en het daaropvolgende presidentschap van Donald Trump. Moore's geschreven en filmische werken bekritiseren onderwerpen als globalisering, grote bedrijven, wapenbezit, presidenten Bill Clinton, George W. Bush en Donald Trump, de Irak-oorlog, het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem en het kapitalisme in het algemeen. In 2005 noemde het Time magazine Moore een van de 100 meest invloedrijke mensen ter wereld.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.