Bijgewerkt: 23 juni 2024

Michiel Vos is de gast in Literair Café 102 Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Bibliotheek Amstelveen
23-05-2024

Zaterdag 8 juni 2024 van 11.00 tot 12.00 uur is Michiel Vos is de gast in het Literair Café 102 in de bibliotheek aan het Stadsplein in Amstelveen. Tijdens deze editie interviewen Ada Ruiter (Venstra) en Anton Furnée (de bibliotheek) gerenommeerd Amerikacorrespondent Michiel Vos over zijn nieuwste boek 'Vos in de VS'.

De auteur van de dag. Michiel Vos is een gerenommeerd Amerikacorrespondent, inmiddels Amerikaans staatsburger. Hij maakte de documentaireserie My America, en samen met Beau van Erven Dorens de serie Beau en Michiel in Amerika. Hij schuift regelmatig aan bij talkshows en actualiteitenprogramma's om zijn visie op de Amerikaanse democratie te geven.

Foto Amstelveen
(Bron M. Vos - 2024)

Michiel Vos (1970) is een jurist, journalist en Verenigde Staten-correspondent. Hij heeft zowel de Nederlandse als de Amerikaanse nationaliteit

Over het boek. In Vos in de VS beschrijft Michiel Vos het moderne Amerika aan de hand van smakelijke anekdotes. Hij heeft Amerika in de afgelopen twintig jaar zien veranderen in een land waarin de kloof tussen arm en rijk nog nooit zo groot was en de verdeeldheid enorm is toegenomen. Hij vraagt zich in zijn boek af hoe het kan dat Trump vier jaar naar de bestorming van het Capitool toch grote kans maakt om weer president te worden.

Over Literair Café 102. Elke maand een exclusieve mogelijkheid om in gesprek te gaan met een bekend auteur, dat is Literair Café 102. Stel al je brandende vragen, deel je ervaringen, of misschien wil je wel een literaire discussie starten met jouw favoriete schrijver? Het is allemaal mogelijk op deze bijzondere ochtend. Samen met boekhandel Libris Venstra ontvangen we inspirerende auteurs die staan te popelen om met jou in gesprek te gaan over hun nieuwste werk.

Datum: zaterdag 8 juni 2024. Tijdstip: 11.00 – 12.00 uur. Locatie: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein, Stadsplein 102, 1181ZM Amstelveen. Toegang: Bibliotheekleden € 7,50, niet-leden € 10,- Kaartverkoop: via de website/agenda van de bibliotheek (https://amstelland.op-shop.nl/11362/literair-caf-102-michiel-vos-over-vos-in-de-vs/08-06-2024 )Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.