Bijgewerkt: 21 september 2021

Michiel de Ruyter meert ook aan bij Cinema Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Cinema Amstelveen
26-01-2015

Vanaf donderdag 29 januari 2015 draait de film Michiel de Ruyter volop in Cinema Amstelveen. 'Michiel de Ruyter' is zonder meer de beste historische speelfilm die ooit in Nederland is gemaakt', - aldus het Algemeen Dagblad.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2015)

Michiel de Ruyter geschilderd door Ferdinand Bol in 1667. Hij draagt zijn Orde van de Heilige Michaël. De Ruyter (Vlissingen, 24 maart 1607 - Baai van Syracuse, 29 april 1676) was een Nederlands admiraal. Michiel de Ruyter (bijgenaamd Bestevâer, ofwel grootvader) is een van de bekendste zeehelden in de Nederlandse geschiedenis


Intriges, samenzweringen, spectaculaire zeeslagen tegen de Engelsen met De Ruyter als bevelhebber van de Nederlandse vloot en de dubieuze rol van de Oranjes. Halverwege de 17de eeuw is Nederland een van de grootste zeevarende naties ter wereld. Na het overlijden van de legendarische admiraal Maarten Tromp, is Michiel de Ruyter zijn gedoodverfde opvolger. In diverse zeeslagen heeft De Ruyter getoond, dat hij een briljant strateeg is. Politiek gezien is het Hollandse volk verdeeld. Oranjeaanhangers en republikeinen vechten om de macht. Naast Michiel de Ruyter Draait ook Gooische Vrouwen 2.Naast The Theory of Everything draait Gooische Vrouwen 2 en The Hobbit: The Battle of the Five Armies in 3D. De jeugd kan kiezen uit Jack bestelt een Broertje, Mees Kees op de Planken, De Pinguins van Madagascar (Nl versie | 3D) of Wiplala. Kijk op www.cinemaamstelveen.nl voor alle tijden en data. Entreebewijzen zijn 24 uur per dag online te bestellen via www.cinemaamstelveen.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.