Bijgewerkt: 28 september 2023

Microkrediet voor startende ondernemers in Amsterdam

Nieuws -> Amsterdam

Bron: Gemeente Amsterdam
24-11-2007

Amsterdam wil een microkrediet voor startende ondernemers invoeren- meldt de Gemeente Amsterdam in een persbericht. Ondernemers kunnen op deze manier makkelijker krediet tot € 35.000 krijgen. Hiermee kunnen starters die om diverse redenen niet bij een reguliere bank terecht kunnen aan de slag.

Starterfonds

Amsterdam vindt het belangrijk dat hierdoor veel meer mensen kunnen ondernemen, ook als dat niet vanzelfsprekend is. Wethouder Asscher (Financiën) wil het bestaande Startersfonds Amsterdam omvormen tot een microkredietenfonds. Het Startersfonds is in 2004 van start gegaan in samenwerking met de Rabobank Amsterdam en de Gemeentelijke Kredietbank Amsterdam.

Foto Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Lodewijk Asscher, wethouder van Amsterdam hier op een archieffoto op 12 januari 2006 tijdens een PvdA campagne in het buurthuis De Meent, Amstelveen. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006 haalde de PvdA in de gemeente Amsterdam onder leiding van lijsttrekker Asscher een grote verkiezingsoverwinning.


Ondernemers kunnen een beroep doen op dit fonds voor bedragen tussen de € 5000 en € 100.000. Doelgroep voor het fonds is de startende ondernemer met een goed ondernemersplan en met capaciteiten die bij een commerciële kredietverlener niet terecht kan, omdat de ondernemer geen zekerheden kan bieden. De laatste jaren wordt er steeds minder een beroep gedaan op het Startersfonds.

Behoefte

Toch blijkt dat er behoefte is aan een fonds. Daarom moet er een andere aanpak komen waar meer recht wordt gedaan aan de bestaande behoefte en de praktijk. De aandacht vanuit de landelijke overheid en de gemeenteraad biedt daarvoor nieuwe mogelijkheden.

Amstelveen

In Amstelveen hebben wij een snelle microkrediet onderzoek gedaan en nu blijkt, dat bij de plaatselijke VVD het begrip microkrediet in Amstelveen is op dit moment onbekend. Misschien een ideetje voor de fracties?Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.