Bijgewerkt: 30 april 2024

Mijlpaal voor de beeldbank van Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
08-04-2024

Op dinsdag 23 april 2024 wordt de 15.000ste historische foto officieel geplaatst op de Beeldbank Amstelveen. Een mijlpaal voor Amstelveen. In 2016 zijn we begonnen met de Beeldbank, lees HIER. Extra aandacht voor onze geschiedenis is hard nodig, na de oorlog is er te veel gesloopt en waardevolle zaken in prullenbak beland.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2020)

Beeldbank-beheerder Dick Huijer met Herbert Raat (VVD) wethouder in de Stationsstraat in Amstelveen

In 2017 zijn de eerste 1000 foto’s gepresenteerd in Museum JAN onder grote belangstelling, lees HIER. Sindsdien heeft de beheerder van de beeldbank, Dick Huijer, hard gewerkt om de beeldbank te vullen met mooi en indrukwekkend beeldmateriaal. Niet alleen foto’s, maar sinds een aantal jaar ook video’s. Dit is mogelijk dankzij giften van Amstelveners. Wij worden regelmatig benaderd door inwoners die niet willen dat hun foto- en/of videomateriaal verloren gaat door bijvoorbeeld een verhuizing of overlijden. Dick is degene die deze mensen bezoekt en bekijkt of het beeldmateriaal van waarde is voor de historie van Amstelveen en daarmee de beeldbank.

Een voorbeeld van een grote schenking is een kast vol dia’s van Hein Koningen, oud hoofdopzichter van de gemeentelijke plantsoendienst en de drijvende kracht achter het groene erfgoed van Amstelveen. Dit is een prachtige collectie foto’s van de bijzondere heemparken door de jaren heen.

Natuurlijk zijn we ook blij met kleinere schenkingen. Denkt u bijzonder beeldmateriaal te bezitten dat een aanvulling kan zijn voor ons historische archief? Neem dan contact op met Dick via beeld-bank@amstelveen.nl .

Expositie in Museum JAN. De historische Beeldbank Amstelveen levert een belangrijke bijdrage aan het overdragen van kennis en het behoud van de lokale historie. Met een speciale expositie in Museum JAN vieren we op dinsdag 23 april 2024 de mijlpaal van de plaatsing van de 15.000ste historische foto. Deze middag is in het museum een plek ingericht met historisch beeldmateriaal en een serie luchtfoto’s van Amstelveen van toen en nu.

Hierbij kunt u actuele luchtfoto’s vergelijken met luchtfoto’s van de Aerografische dienst uit de jaren ’50 tot en met ’90 van de vorige eeuw. Hiernaast tonen we een aantal historische pentekeningen en glaskunst van de Amstelveense kunstenaar Ruud Benard. Komt u ook dinsdag 23 april van 17:00 tot 18:30 uur? Meld u dan aan door een e-mail te sturen naar historie@amstelveen.nl . Wees er snel bij, want vol = vol!



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.