Bijgewerkt: 7 december 2022

Milieubende-wedstrijd 2018 is gewonnen door basisschool De Horizon

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-11-2018

De leerlingen van groep 7A van basisschool De Horizon zijn op de eerste plaats geëindigd van de Milieubende-wedstrijd 2018 in de gemeente Amstelveen. 'Jullie kwamen met een verzameling ideeën, waar je blij van wordt; praktische plannen met een positieve insteek', oordeelde de jury. Als prijs gaan de leerlingen plastic vissen in Amsterdam.

Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs maakte de winnaar vrijdagochtend 23 november 2018 bekend in een van ingehouden opwinding knetterende raadszaal in Amstelveen. 'Alle leerlingen die aan dit project hebben meegedaan zijn milieuhelden. De groepen werden uitgedaagd om iets te bedenken voor zwerfafval en zijn stuk voor stuk met creatieve en goede ideeën gekomen. Echt iets om trots op te zijn', aldus de wethouder.  Ook jurylid Jacqueline Quarles van Ufford en Sytske Romijn van NME Amstelveen waren aanwezig bij de prijsuitreiking.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

De leerlingen van groep 7A van basisschool De Horizon met Frank Berkhout (D66) wethouder Onderwijs in de raadzaal op 23 november 2018


De leerlingen van De Horizon bedachten onder meer het Frisse Neus project, waarbij de bovenbouwklassen twee keer per week een paar minuten naar buiten gingen om zwerfafval op te ruimen en tegelijkertijd een frisse neus te halen. Een prima project, vond de jury. Niet alleen voor tijdens de wedstrijd, maar om vol te houden; en niet alleen voor De Horizon, maar voor álle scholen.

De tweede prijs ging naar groep 8 van Kindercampus King. Zij hadden plannen voor een hele reeks afvalrobots en een ingenieuze afvalmachine, maar ook voor kinderschoonmakers die langs de deuren gaan om plastic op te halen om te recyclen. Deze klas kreeg een programmeringsworkshop aangeboden, waarin ze hun ideeën tot leven kunnen brengen.

Groep 8 van de Brede School Omnibus won de derde prijs met een afvalbak die ‘Heal the World’ zingt als je er iets in gooit en een gerecyclede klok die aangeeft dat het 2 voor 12 is, tijd om met z’n allen iets te dóen. Deze leerlingen wonnen vijf creatieve workshops over (zwerf)afval in de klas, waarin ze leren hoe je van afval weer iets nieuws en bruikbaars kunt maken.

Hoe word ik een Amstelveense Milieuheld? In de periode van dinsdag 11 september t/m woensdag 3 oktober bood de gemeente Amstelveen 10 basisschoolklassen de voorstelling en workshop ‘Hoe word ik een Milieuheld?’ aan van de Stichting Milieubende. De Milieubende is interactief theater en educatieve workshop in één en zet leerlingen uit de groepen 7 en 8 aan om mee te denken over oplossingen voor de huidige milieu- en klimaatproblematiek.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.