Bijgewerkt: 26 februari 2024

Milieudefensie- Bescherm het Groene Hart

Nieuws -> Natuur

Bron: Golfodrama / Milieudefensie
28-03-2006

Onthulling protestborden tegen bouwplannen

Milieudefensie onthult, samen met lokale milieugroepen en bewonersorganisaties, op vrijdag 31 maart 2006 in Amstelveen, Alphen aan den Rijn, Kockengen en Liesveld protestborden tegen bouwplannen in de open ruimte van het Groene Hart. Ook op achttien andere plekken waar bebouwing is gepland worden dat weekend protestborden geplaatst. Bewoners kunnen zich bij de hartvormige protestborden laten fotograferen en zo kenbaar maken dat ook zij de open ruimte van het Groene Hart willen beschermen.

Het Groene Hart dreigt dicht te slibben met nieuwe bedrijventerreinen, autowegen en woonwijken. Hierdoor verdwijnt de open ruimte van dit Nationaal Landschap, midden in de drukke Randstad. Milieudefensie roept gemeenten en provincies op het Groene Hart te beschermen en hun bouwplannen in de open ruimte af te blazen. Binnen de bebouwde kom is door efficiënter ruimtegebruik nog voldoende ruimte voor nieuwe woningen en bedrijvigheid.

Wat: Onthulling hartvormige protestborden door Milieudefensie, lokale milieugroepen en bewonersorganisaties op vier verschillende locaties

Wanneer: Vrijdag 31 maart 2006

Waar: 10.00 uur: Alphen aan den Rijn, Polder Gnephoek, Zuivelboerderij Landlust,

Gnephoek 44

12.00 uur: Amstelveen, Bovenkerkerpolder, verzamelen bij parkeerplaats schuin t.o. ziekenhuis bij oprit A9

10.00 uur: Kockengen, Portengen 28

12.00 uur: Liesveld, polder Liesveld, Wilgenweg

Na de onthulling kunnen inwoners van het Groene Hart zichzelf voor het bord laten fotograferen. Hiermee maken zij duidelijk dat ook zij willen dat het Groene Hart wordt beschermd en de open ruimte niet wordt volgebouwd. De foto’s komen op de website van Milieudefensie.

 

Activiteiten voor het behoud van de Bovenkerkerpolder

Vrijdag 31 maart 2006 om 12.00 uur verzamelen wij op het nieuwe parkeerterrein schuin tegenover het ziekenhuis Amstelland. Milieudefensie voert dan samen met ons campagne voor het behoud van het Groene Hart. Er is een hapje en een drankje, er wordt een fotokader geplaatst ; de pers en politiek worden uitgenodigd. Ter afsluiting maken we een wandeltocht langs het gebied.

Wij hopen op uw aanwezigheid! Hoort zegt het voort!

Voorafgaand aan dit evenement hebben we hulp nodig voor het huis aan huis verspreiden van de folder. Verspreiding kan dit weekend plaatsvinden. Als u ons wil helpen bij het verspreiden kunt u zich op dit e-mail adres opgeven: info@golfodrama.nl

Wij nemen dan contact met u op.

Met vriendelijke groeten,

Actiecomité Golfodrama,Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.