Bijgewerkt: 2 augustus 2021

Milieuproject 'Plek onder de Zon' in de Amstelveense Kruiskerk

Nieuws -> Kerk

Bron: Diaconie van de Evangelisch-Lutherse Gemeente Amsterdam
07-06-2016

Op maandag 13 juni 2016 is de finale van het milieuproject 'Plek onder de zon' voor basisscholen in de regio Amstelland Meerlanden. Er doen 7 bovenbouwgroepen mee. Tijdens de finale in de Amstelveense Kruiskerk aan de Van der Veerelaan presenteren alle scholen wat ze geleerd hebben. Een deskundige jury beoordeelt alle presentaties en de winnende school gaat op schoolreisje naar het Naardermeer.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2015)

De Kruiskerk in Amstelveen


Zonne-energie: in ontwikkelingslanden en in eigen straat. In het project ontdekken leerlingen de kracht van de zon. Leerlingen zetten zelf een zonnebloem in elkaar, die beweegt op zonne-energie. Ze leren hoe zonne-energie juist in ontwikkelingslanden –met als voorbeeld Cambodja-  het verschil kan maken.

Bijzondere samenwerking ‘Plek onder de zon’ is een initiatief van Natuur- en Milieu Educatie Amstelland Meerlanden en ANMEC, ontwikkelingsorganisatie Picosol en de Amsterdamse Lutherse Diaconie. De Protestantse Kruiskerk is gastheer tijdens de feestelijke afsluiting. De organisaties vonden elkaar op het inzicht, dat werken aan duurzaamheid alleen succesvol is als je het samen met anderen doet. En dat lerende schoolkinderen het verschil kunnen maken in de zorg voor onze aarde.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.